Csapat EB: Márton Anita is hozzájárult Magyarország 9. helyéhez

Atlétikai, Márton anita, csapat Fotó: MTI/Bodnár Boglárka (archív)

Augusztus 9. és 11. között zajlott a norvégiai Sandnesben a Csapat Európa-bajnokság 1. Ligája. Az első versenynapon máris tizenkét magyar atlétáért szoríthattunk, többek között Márton Anitáért is, aki diszkoszvetésben és súlylökésben is remekelt.

hirdetés

A pénteki program felénél lépett dobókörbe a magyar atlétika első világbajnoka, Márton Anita. A válogatott egyik csapatkapitánya 50.94 m-es dobásával 6. lett, értékes pontokkal gazdagította a magyar csapatot. A magyar válogatott remek rajtot vett Norvégiában, a pénteki versenynapot követően 17 ponttal (holtversenyben Portugáliával) az első helyről várta a folytatást.

hirdetés

A harc szombaton is folytatódott, egyre kiélezettebb lett a küzdelem. A nap végén a magyar válogatott 108 ponttal állt a harcban a bennmaradásért. A végletekig kiélezett csatákat, óriási versenyt hozott a bajnokság zárónapja is. Anita ekkor lépett ismét dobókörbe. Súlylökésben 17,66-os eredményével 3. lett.

Egészen az utolsó méterekig szoros csata zajlott a helyezésekért és pontokért Sandnesben. A magyar válogatott nagyot küzdött a három nap alatt. Versenyzőink 223 pontot gyűjtöttek, összesítésben a 9. helyen végeztünk a Csapat Európa-bajnokságon.

Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 6 = 3