Az apját is meglopta a gyulai férfi, letartóztatták

jogosítvány, Szeghalmon, ittas, tetris, Gyulán, elfogás, elhajtott, rendőrei, csalás, bélmegyeren, lőkösháza, újkígyóson, azonosító, police, bűnügy, rendőrség, őrizetbe, fehér, békéscsabán, közlekedési, tótkomlóson Fotó: Pixabay

A Gyulai Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a 20 éves gyulai férfinak, aki közel négy hónap leforgása alatt nyolc vagyon elleni bűncselekményt követett el.

A fiatal férfi 2019. áprilisában és augusztusában három sértettől – köztük az apjától is – a pénztárcáját lopta el a bennük lévő 97.000 forinttal, személyes iratokkal, bankkártyákkal együtt. Az egyik nőtől megszerzett bankkártya érintéses fizetésre is alkalmas volt. Így azzal különböző üzletekben vásárolt a férfi 4.200 forint értékben. Míg egy másik bankkártyával megpróbált pénzt felvenni, azonban ez nem járt sikerrel.

Ezeken túl a férfi 2019 júliusában és augusztusában három kerékpárt is ellopott, amelyek közül kettőt a rendőrök lefoglaltak. Így az ezen cselekményekkel okozott összesen 115.000 forint kárból 95.000 forint megtérült. A férfi 2019 májusában pedig úgy akart pénzhez jutni, hogy bemászott az egyik gyulai étterem udvarára, ahonnan értékesítési céllal két darab 50 literes söröshordót vitt el magával. A hordók elszállítása azonban túl nehéznek bizonyult, ezért azokat az étteremtől nem messze hátrahagyta, így az 50.000 forintos kár megtérült.

A gyanúsított előállítása 2019. augusztus 8-án történt meg, amikor a ruházatátvizsgálás során nála a rendőrök kábítószert, marihuánát találtak. A férfit a nyomozó hatóság 6 rendbeli lopás, 2 rendbeli csalás és kábítószer birtoklás miatt vonta felelősségre.

A hajléktalan, munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi letartóztatásának kezdeményezésére azért került sor, mert a vele szemben korábban folyamatban volt eljárásokban elfogatóparancsot kellett kibocsátani, ugyanis idézésekre nem jelent meg. Így tartani kell attól, hogy szabadlábon elszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. Megállapítható a férfi előéleti adatai alapján az is, hogy korábbi gyanúsítotti felelősségre vonásait követően újabb bűncselekményeket követett el. A férfi személyi körülményei és a cselekmények sorozatjellege alapján fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon újabb bűncselekményeket követne el.

A férfi letartóztatását a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a szombati napon egy hónapra elrendelte – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Szóljon hozzá!