A hosszú hétvégére visszatér a felmelegedés

melegszik, szél, felhő, felmelegedés, szárazabb Fotó: Pixabay

Hűvös hajnalok után napközben egyre erősödik a felmelegedés, nemzeti ünnepünkön a legtöbb helyen ismét 30 fok felett alakul a hőmérséklet.

Pénteken mérsékelten meleg, gomolyfelhős időre van kilátás. Nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, eleinte gyenge eső, egy-egy zápor, majd délutántól a Dunántúlon és a Duna vonalának széles sávjában záporok, a Dunántúl északi részén zivatarok is kialakulhatnak. Ugyanezen tájakon az északnyugati szél is feltámad. A hajnali minimumok 9-18 fok között alakulnak, a naposabb keleti tájakon lesz hűvösebb. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is kissé még hűvös lesz a reggel, napközben azonban erősödik a felmelegedés, 24-29 fokon tetőzik a hőmérséklet. Változóan felhős időre számíthatunk, számottevő csapadék sehol nem várható. A délies szél északnyugaton támadhat fel.

A hosszú hétvége hátralévő részében túlnyomóan napos, egyre melegebb időre van kilátás. Északon, északnyugaton időnként megélénkül a szél. Hétfőn és nemzeti ünnepünkön ismét nagy területen elérheti a hőmérséklet a 30 fokot. A legfrissebb modellfutásokon alapuló előrejelzések szerint csapadék a kedd esti órákig nem valószínű – számolt be az Időkép.


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!