Gasztronómiai roadshow indul a NAK együttműködésével

nak Fotó: Pixabay
hirdetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) együttműködésével a Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetség (MNGSZ) szakmai, továbbképző országos roadshowt szervez a gasztronómia szereplőinek és az iránta érdeklődőknek.

Futó Szöveg

Az MNGSZ küldetése, hogy a vidéki vendéglátásban és közétkeztetésben érintett vállalkozókhoz friss szakmai információkat juttasson el. Megismertesse velük a hatóságok elvárásait. Mindeközben platformot teremtsen a helyi termelők és termékeiket felhasználó vendéglátók, étkeztetők találkozására, ismerkedésére a termőföldtől az asztalig elv alapján.

hirdetés

A NAK és a KÖZSZÖV együttműködésével elinduló sorozat programjain a hazai vidéki gasztronómia résztvevői megismerhetik a legújabb trendeket, technológiákat, jó gyakorlatokat. Továbbá a nemzetközi gasztronómiai versenyeken szerzett tapasztalatokat. A szövetség célja, hogy sikeres, jogkövető gasztronómiai vállalkozások működjenek, melyek – a rövid ellátási láncot szem előtt tartva – a helyi termelőktől vásárolnak, és gondot fordítanak a hagyományok megőrzésére, miközben fejlődnek, fejlesztenek.

Fontos, hogy a magyar mezőgazdaság, a termelők, a hazai élelmiszer-előállító vállalkozások és a magyar gasztronómia egyre jobban összeforrjon. A siker kulcsa az, hogy a gasztronómia felismerje: a magyar alapanyagnál nem tud jobbat találni. Az MNGSZ hisz abban, hogy a rendezvénysorozat hozzájárul a gasztronómia szereplőinek fejlődéséhez és a tudatosan hazai alapanyagokra épülő konyhatechnológiájuk kialakításához.

A roadshow 2019. szeptember 3-án 14 órakor Gyulán, a Harruckern János Közoktatási Intézményben indul. A részletes programot itt találják. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. Az alábbi elérhetőségen ezt megtehetik: rendezvenyek@mngsz.com (név, lakcím, e-mail cím).

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 25 = 32