Ittas állapotban fenyegetőzött a békéscsabai kórházban – vádat emeltek ellene

Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán Fotó: Pixabay

A Békéscsabai Járási Ügyészség zaklatás, becsületsértés és garázdaság miatt emelt vádat egy 37 éves békéscsabai férfival szemben, aki 2018 szeptemberében a békéscsabai kórházban ittasan megfenyegette és sértegette az ellátását végző ápolónőt.

A férfit 2018. szeptember 1-jén a késő délutáni órákban magatehetetlen, járásra képtelen ittas állapotban szállította a mentőszolgálat a békéscsabai kórház úgynevezett fektető részlegébe. A férfi 22 óra körül agresszívvé vált, őrjöngeni kezdett, a személyzettel kritikátlanul viselkedett, ezért a kórház rendőri segítséget kért, közreműködésükkel sikerült a férfit megfékezni. A férfi éjfél előtt ismét dühöngeni kezdett, az ápolónőt félelemkeltési céllal gépkocsijának felgyújtásával megfenyegette és becsmérlő, megalázó jelzőkkel illette. A férfit végül csak nyugtató injekcióval tudták lecsendesíteni.

A férfi 2018. október 19-én délután egy békéscsabai italdiszkontban kiabált és az anyját szidalmazta egy vevőnek, aki rászólt amiatt, hogy hangosan káromkodott, miután nem találta meg a pénzét a táskájában. A vádlottat az anyjának szidalmazása miatt a vásárló kis erővel egyszer tarkón ütötte, aki erre visszaütött, majd a távozó férfi után ment, akinek két alkalommal a gépkocsijába rúgott. A vádlott ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a büntetlen előéletű férfit személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével, becsületsértés vétségével és az utóbbi cselekmény miatt garázdaság vétségével vádolja. Amennyiben a férfi beismeri a bűncselekmény elkövetését, úgy vele szemben közérdekű munka kiszabását indítványozza a járási ügyészség, tagadása esetén azonban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre számíthat – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Szóljon hozzá!