Magyarok Kenyere: közel 30 tonna búza Békésből

magyarok kenyere Kulcsár László és Jakab István az ünnepségen. Fotó: NAK

Újkígyós adott otthont a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programsorozat Békés megyei ünnepségének.

hirdetés

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) által szervezett kezdeményezés célja, hogy a magyar gazdák búzájából készített liszt egy részét nemzeti összefogással a rászoruló gyermekeknek adományozzák.

hirdetés

A megyei kenyérünnepen Jakab István, a MAGOSZ elnöke elmondta, az elmúlt évben több mint 600 tonna gabona gyűlt össze. Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke a rendezvényen kiemelte, augusztus 20-a a gazdák számára mindig a fárasztó aratás utáni új kenyér ünnepét, a családi együttlétet és az őszi betakarítás tervezését jelentette.

– Ez az ünnep tehát a gazdáinkról is szól, akiknek összefogása a 2011-ben indult Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programban megmutatkozik. A gazdatársadalom hazaszeretetben, áldozatkészségben az élen jár– tette hozzá a megyei elnök. Elárulta, az első évben csupán 10 tonna felajánlás érkezett, ma pedig már ez a szám megközelíti a 700 tonnát, amelyből idén közel 30 tonnát a megyei gazdák ajánlottak fel. – Vagyis a cél, amit kitűztünk magunk elé, egyre szélesebb mozgalommá növi ki magát – fogalmazott Dr. Kulcsár László.

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 9 = 11