Dancsó Tibor rágalmazásért feljelentette a DK-ból kilépett Kaposi Lászlót

Fotó: Körös Hírcentrum

Kaposi László augusztus 23-án bejelentette, kilép a Demokratikus Koalícióból. Ezt követően tette a kijelentést, hogy szerinte Dancsó Tibor, a Békéscsabai Ellenzéki Összefogás polgármester-jelöltje több mint 20 évvel ezelőtt sikkasztott.

hirdetés

Dancsó Tibor a mai napon reagálva erre a kijelentésre, sajtótájékoztatót tartott a DK irodájában. A polgármester jelölt elmondta, hogy ezelőtt soha nem érte rágalom az elmúlt 53 évben, mióta megszületett. A házasságát is sikerült közös megegyezéssel érvényteleníteni nyolc évvel ezelőtt. Az ügyvédjével pedig hivatalos formában öt vagy hat évvel ezelőtt találkozott, de akkor is csak céges ügyeket intéztek.

hirdetés

Ezért is lepte meg annyira Kaposi László, Békéscsabai Megyei Jogú Város közgyűlésének jelenlegi képviselőjének nyilatkozata. Egy állítólagos 20 évvel ezelőtti cikk alapján azt állította, hogy akkoriban Dancsó Tibor többedmagával részt vett másfél milliárd forint elsikkasztásában. Kaposi László így fogalmazott: „átalakították a pénznek a gazdáit, nem egészen törvényes módon.”

Dancsó Tibor azt gondolja, mivel Kaposi László a közgyűlés tagja, egy komoly ember, minden esetben meggondolja a szavait és azokért felelősséget vállal. A polgármester jelölt elmondta, erre lesz is lehetősége, ugyanis hétfőn a rendőrkapitányságon feljelentést tett rágalmazásért, Kaposi ellen a televízióban, nagy nyilvánosság előtt tett kijelentései miatt. Ezen felül a jövő hét folyamán a Gyulai Törvényszékre is benyújtják a személyiségi jogi perhez szükséges anyagokat.

Dancsó Tibor kiemelte, hogy jogilag ő még nem közszereplő. Az csak akkor lesz, ha sikerül a szükséges számú ajánlásokat összegyűjtenie, és a választási iroda szerint is képviselőjelöltté válik. Így jelenleg az az általános szabály sem érvényes rá, hogy egy közszereplő köteles eltűrni az őt érő erősebb kritikát, sértést, vagy becsületsértést. Kijelentette, hogy az ilyeneket most sem tűri el és közszereplőként sem fogja.

Kaposi László azért döntött a DK-ból való kilépés mellett, mert megyei elnök, vagy polgármester szeretett volna lenni, amit a tagság nem támogatott. Ezt a Demokratikus Koalíció elfogadta, és sok sikert kívántak a további karrierjéhez.

A Demokratikus Koalíció békéscsabai alapszervezete vezetőségének kifejezett kérése is van Kaposi László felé. Szeretnék, hogy határolódjon el kicsit jobban a DK-tól a kerületének választópolgárai előtt is. A DK nem venné a lelkére, ha azért szenvedne hátrányt az önkormányzati választásokon, mert az ott élő választópolgárok esetleg még mindig úgy tudják, hogy ő egy DK-s képviselő.

Fotó: Körös Hírcentrum

A Demokratikus Koalíció, a Jobbik, valamint a Párbeszéd pártszövetsége indítja Kocziszky Lászlót a 3. választókerületben, aki így Kaposi ellenfele lett. Kocziszky László elmondta, hogy számára új dolog ez a konfliktus Dancsó Tibor és Kaposi László között. Ő örömmel vállalta a felkérést a jelöltségre, hiszen öt évvel ezelőtti próbálkozása a bejutásra nem aratott sikert. Most újra megpróbálja, valamint kijelentette, hogy Kaposi László jelenléte és problémája őt nem érinti, nem érdekli és nem is foglalkozik vele.

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés