Két durrdefekt, egy cserbenhagyás

Fotó: Police.hu

Két autós is átment azon a raklapon, ami egy utánfutóról esett le a Békéscsaba és Gyula közötti útszakaszon. Mindkét kocsi kereke kidurrant, ezért azonnal félre kellett állniuk. Az utánfutós autó vezetője megállt ugyan, de nem nyújtott segítséget a károsultaknak. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

A 44-es számú főúton, Gyula felől Békéscsaba irányába tartott 2019. július 22-én 16 óra 30 perc körül egy utánfutós személyautóval közlekedő férfi. Raklapokat szállított, amiket Fényesen a testvére udvarán pakolt fel az utánfutóra, de nem rögzítette azokat. Nem sokkal indulás után, a Veszely csárda közelében az egyik raklap leesett az útra, amit a visszapillantó tükörben észlelt is az autó vezetője. Félrehúzódott és kiszállt a kocsiból azért, hogy lehúzza azt az útról. Miközben visszafelé gyalogolt, látta, hogy egy autós áthajt a raklapon, majd rögtön utána egy másik is. Mindkét jármű vezetője azonnal megállt. A férfi mikor odaért a raklaphoz, lehúzta a fűre majd visszament a kocsijához és elhajtott. A megrongálódott autókban senki sem sérült meg, azt azonban egyikük sem tudta megmondani a rendőröknek, hogy hogyan került a raklap az útra. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a közelben lévő VÉDA kamerarendszer segítségével azonosították az utánfutós autó vezetőjét és közúti cserbenhagyás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

hirdetés

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. augusztus 29-én továbbította az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!