Sarkad: háromnapos rendezvénysorozattal ünnepelték a 30. évfordulót

sarkad Fotó: Sarkad Város hivatalos oldala

Sarkad Város Önkormányzata 2019. augusztus 18. és augusztus 20. között, háromnapos rendezvénysorozattal ünnepelte Sarkad ismételt várossá válásának 30. évfordulóját.

hirdetés

Augusztus 18-án, az Éden-tavak festői környezetében került megrendezésre a II. Békés Megyei Vadász- és Horgásznap, ahová Békés megye valamennyi vadásztársaságának és horgászegyesületének tagsága meghívást kapott. A látványos szakmai programokat felvonultató, nagyon sok résztvevőt vonzó rendezvényt Sarkad Város Önkormányzata, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, az OMVK Békés Megyei Területi Szervezete és a Békés Megyei Vadászszövetség szervezte. De oroszlánrészt vállalt a szervezési munkálatokból a Sarkadi Pelikán Vadásztársaság, a Sarkadi Bárkás Horgászegyesület és a Sarkadi Horgász Egyesület is.

hirdetés

A rendezvény résztvevőit a város lakossága nevében dr. Mokán István polgármester köszöntötte, de megtisztelte jelenlétével a programot és köszöntötte a rendezvényen résztvevőket dr. Takács Árpád kormánymegbízott és dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője is. Majd Hrabovszki János és dr. Hunya Miklós, a megyei vadász- és horgász szövetségek elnökei kitüntetéseket adtak át az arra érdemes vadászoknak és horgászoknak a megnyitó ünnepségen.

A program keretében megrendezésre került a Kamara Kupa Lőverseny döntője. Ezt a Sarkadi Pelikán Vadásztársaság vadásza, és egyben elnöke, dr. Szabó Zoltán nyert szoros küzdelemben. A lőverseny mellett számos szakmai és szórakoztató program színesítette a rendkívül sikeres rendezvényt. Nem is beszélve arról, hogy több mint ötven üstben készültek a finomabbnál finomabb vad- és halételek is.

A II. Békés Megyei Vadász- és Horgásznap vasárnap délután ugyan véget ért az Éden-tavaknál, de a programkavalkád folytatódott a Vásártéren felállított nagyszínpadon, ahol előbb az Irigy Hónaljmirigy, majd Kovács Kati, azt követően pedig a Kowalsky meg a Vega adott fergeteges koncertet, amit diszkó követett egészen hajnalig.

A színes, szórakoztató programok augusztus 19-én is folytatódtak a Vásártéri nagyszínpadon és az Anti úti sportpályán is. A Vásártéren déltől indultak a színpadi produkciók, a jó ebédhez a nótát Szegedi Attila és Egri Gyula szolgáltatta, akiket követett a sarkadi Favorit, majd a méltán népszerű Show & Bors Zenekar. Őket követte Peat Jr., majd következett a színpadon Csordás Tibi a Fiestával és a Desperado. Az estét pedig a szintén közkedvelt Grund Együttes koncertje, végezetül pedig hajnalig tartó diszkó zárta.

A szomszédos Anti úti sportpálya is kínált izgalmas, látványos programokat, ugyanis déltől minden sarkadi fiatal számára megnyílt a számos ügyességi játékot felvonultató „Gyermeksziget”, majd az est leszálltával felkapcsolódtak a reflektorok és kezdetét vette a II. Éjszakai Fogathajtás a Lovas és Fogathajtó Szabadidős Sportegyesület szervezésében.

Augusztus 20-án, a programsorozat zárónapján már reggel elkezdődött egy sarkadi civil szervezeteknek, munkahelyi kollektíváknak, baráti társaságoknak szervezett főzőverseny az Éden-tavaknál, míg a zenés programok déltől indultak a Vásártéri nagyszínpadon. Előbb Juhász Imre és Szilágyi Zoltán húzta a talpalávalót, majd következett a Három Amigó és az Antovszki Band Zenekar. Őket követően a fiatalok nagy kedvencei álltak színpadra, egymást követte Burai Krisztián, a G.w.M. és az AK26, majd Horváth Tamás fergeteges koncertje zárta a színpadi programot.

Az összességében több ezer résztvevő számára kiváló, tartalmas programokat kínáló háromnapos rendezvénysorozat méltó lezárásaként színpompás tűzijátékot láthattak az Éden-tavak fölött.

Forrás: Sarkad Város hivatalos oldala

hirdetés

Szóljon hozzá!

1 + = 10