Ötmillió euró jut a magyarországi iskolai étkeztetési programra

zöldségek, zöldségtermés, zöldséget, étkeztetési, zöldség Illusztráció: Pixabay

A 2019-2020-as tanévben is folytatódik az Európai Unió iskolai étkeztetési programja. Magyarország körülbelül 5 millió eurót kap ennek keretében.

Ebben a tanévben is folytatódni fog az Európai Unió iskolai étkeztetési programja. Ennek keretében gyermekek milliói juthatnak egészséges élelmiszerekhez, tejhez, illetve gyümölcsökhöz és zöldségekhez – közölte hétfőn az Európai Bizottság. A brüsszeli testület tájékoztatása szerint a programra 250 millió eurót fordítanak. Ebből 145 milliót gyümölcsökre és zöldségekre. 105 milliót pedig tejre és tejtermékekre különítenek el. Magyarország körülbelül 3 millió eurót kap az iskolagyümölcs- és az iskolazöldség-programra, valamint közel 2 millió eurót az iskolatej-programra a szeptemberben kezdődő tanévben.

A 2017-2018-as tanévben az EU-ban az összes gyerek mintegy 20 százaléka, több mint 20 millió, elsősorban 6 és 10 év közötti iskolás vett részt a programokban, amelyeknek az egészséges táplálkozási szokások korai elterjesztése is a célja. – Rendkívül fontos az egészséges étkezési szokások kialakítása már gyermekkorban. Ezen EU-s programnak köszönhetően fiatal állampolgáraink nem csupán élvezhetik a minőségi európai termékeket, de emellett tanulhatnak a táplálkozásról, a mezőgazdaságról, az élelmiszer-termelésről, és az azzal járó kemény munkáról is – közölte Phil Hogan uniós mezőgazdasági biztos.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá!

15 + = 17