Meghalt Kara Tünde színművésznő

kara Fotó: Kara Tünde Facebook-oldala

Hosszan tartó, súlyos betegség után a napokban elhunyt Kara Tünde, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze. A művésznő 45 éves volt idén.

hirdetés

Négy évvel ezelőtt egy próbán lett rosszul, leállt a szíve és újra kellett éleszteni. Bár az újraélesztés sikerült, a színművésznő kómába esett. Két hét után ébredt fel, de az állapotában jelentős változás nem történt. Az intenzív osztályról egy hónap után engedték ki. Mielőbbi felépülését 2016-ban jótékonysági esttel is igyekezett támogatni a színház. Minden igyekezet ellenére az állapota nem janult az eltelt évek alatt. Végül kórházban hunyt el. 2001-ben derült ki, hogy a színésznő mirigyrákos. 2015-ben a betegséggel folytatott küzdelméből, nem sokkal a rosszulléte előtt, monodráma is született.

hirdetés

Kara Tünde Budapesten született, azonban legnagyobb sikereit a Jókai Színházban érte el. Több szakmai elismerést is kapott: a Megye Színművésze díjat (2005, 2007), a Gálfy Gyűrű-díjat (2009,2015), a Vándorfesztivál-díjat (2009), a Jászai Mari-díjat (2013), és Az Évad Színésznője díjat (2015) is kiérdemelte – tájékoztatott a békéscsabai teátrum.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 3