Bájos állatfigurák a kulturális központban

állatfigurák Fotó: Serfecz Dávid

Első önálló békési kiállítása nyílt meg Balog Gáborné helyi textilműves mesternek szeptember 7-én. Játékfigurák, állatfigurák kerültek a kápolnaterembe.

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ kápolnatermébe az alkotó textilfigurái, köztük állatokat ábrázoló játékfigurái kerültek, melyeket az elmúlt három évtizedben készített. Nem egy kollekció hazai vagy nemzetközi pályázatok fődíját nyerte el.

Balog Gáborné munkáira jellemző az aprólékos tervezés, a precíz kivitelezés, a fantáziagazdagság. Valamint az, hogy a játékfigurái a gyermeki lelkülethez illeszkednek bájosságukkal, szerethetőségükkel. Ezeket emelte ki megnyitó beszédében Szegfű Katalin, a Békési Újság főszerkesztője is. Köszöntőt Deákné Domonkos Julianna önkormányzati képviselő mondott, míg a tárlatmegnyitó műsorában a Szántó Kitti – Okányi Mihály néptáncos páros, valamint versmondással Kopanyicza András lépett fel.

A Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület alapító elnökeként is tevékenykedő Balog Gáborné textilműves mester „Tűvel és cérnával” című kiállítása október 7-ig, díjtalanul tekinthető meg a békési kulturális központban.

Szóljon hozzá!