Megvilágosodás Napja: a cél a biztonságos közlekedés

felújításokra, Kerékpárosbarát, kerékpárút, Kerékpárosklub, Magyar Falu, 2030, kerékpáros, kerékpár, kerékpározás, megvilágosodás Illusztráció: Pixabay

A Békés megyében már hagyományos Megvilágosodás Napja-rendezvény ismét akciókkal, kedvezményekkel és értékes nyereményekkel várja a kerékpárosokat.

Az ősz beköszöntével egyre rövidebbek a nappalok, a kerékpárosoknak is egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedniük. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ezért évek óta megrendezi a „Megvilágosodás Napja” elnevezésű közlekedésbiztonsági programját. Ennek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a láthatóság fontosságára. Ezúttal 2019. október 4-én, pénteken várják majd azokat, akik tenni szeretnének a biztonságukért és mások figyelmét is szeretnék felhívni a szabályok betartásának fontosságára.

hirdetés

Ezen a napon Békésen, Békéscsabán, Battonyán, Békéssámsonban, Csorváson, Füzesgyarmaton, Gyomaendrődön, Gyulán, Mezőberényben, Mezőkovácsházán, Orosházán, Tótkomlóson, Sarkadon, Szarvason, Szeghalmon és Vésztőn összesen 23 üzlet, illetve szerviz várja majd az érdeklődőket.

A program zárásaként idén is lesznek lámpafényes kerékpáros felvonulások. A gyülekező minden városban 18 óra 30 perckor lesz, a menet pedig 19 órakor indul. Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Munkácsy utca kereszteződésében lévő áruház parkolójában. Békésen a Széchenyi téren, a katolikus templom mögötti parkolóban. Gyulán, a vár előtt, míg Sarkadon az Árpád fejedelem téri Árpád szobornál. Szarvason a Szent István Egyetem Szabadság úti parkolójában. Orosházán, Mezőkovácsházán és Szeghalmon pedig a rendőrkapitányság előtt várják majd a felvonuló kerékpárosokat.

Forrás: police.hu

Szóljon hozzá!

63 + = 69