A Közszolgáltatók Napját ünnepelték Sarkadon

közszolgáltatók Fotó: Sarkad Város oldala

A Közszolgáltatók Napja alkalmából Sarkad Város Önkormányzata idén is a művelődési központban köszöntötte a Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár, az Intézményi Gondnokság, a Közétkeztetési Intézmény és a Városgazdálkodási Iroda dolgozóit, illetve a nevezett intézmények már nyugdíjba vonult munkatársait.

hirdetés

A szeptember 6-án, péntek délután megrendezett ünnepségen dr. Mokán István polgármester mondott ünnepi beszédet. A városvezető kihangsúlyozta, nagyon büszke arra, hogy az idén ősszel elköszönő városvezetés egy szép hagyományt élesztett újjá. Ennek keretében minden esztendőben köszöntik a városért tevékenykedő pedagógusokat, egészségügyi dolgozókat, köztisztviselőket, a szociális szféra dolgozóit és természetesen a közszolgáltató szektor dolgozóit is, akiknek a munkája nélkül elképzelhetetlen lenne Sarkad működtetése.

hirdetés

Dr. Mokán István köszöntőjébe egy szép, Gárdonyi Gézától származó idézetet is beleszőtt, mely szerint „a teremben helyet foglaló dolgozók olyan lámpások, amelyek minél inkább világítanak másoknak, annál inkább veszítenek önmagukból”. A városvezetésnek pedig kötelessége „feltölteni szeretett lámpásait”. Őket ünnepelve megköszönni azt az áldozatos munkát, amit a városért végeznek. Ez a délután tehát róluk szólt. Az általuk végzett munka előtt tisztelgett a város, amely nem napi nyolc órás elfoglaltságot jelent általában, hanem rengeteg túlórát, sok átdolgozott estét és hétvégét is.

A közt szolgálóknak nagyon sokat, rengeteg értéket köszönhetnek. Többek között a település üzemeltetését, a szépen gondozott a közterületeket, a mindennapi finom ételt a közétkeztetési intézmény által ellátott sarkadiak asztalán. A könyvtárnak és a művelődési központnak a város kulturális életének koordinációját. Az Intézményi Gondnokságnak pedig azt a fáradhatatlan munkát, amivel biztosítják a pénzügyi stabilitást az önkormányzati intézményrendszer működtetéséhez. Ahogy a polgármester fogalmazott Márai Sándor után: „Az emberi életnek értéket a szolgálat adhat!”

Ennek mentén pedig csak a köszönet hangján lehet szólni, hálát adva a mindennapi áldozatos munkáért a köz szolgálóinak. Ez a település ugyanis nem működne ezen intézmények dolgozóinak áldozatos munkája nélkül. Ezzel a munkával a Sarkadon élők nagy többsége elégedett. Elismerő szavakat hallhat mindenki a városon átutazóktól és a vendégségbe érkezőktől is, jelentette ki gondolatainak zárásaként dr. Mokán István.

A polgármester ünnepi gondolatait követően természetesen idén is köszöntötte a városvezetés a rendezvényen jelenlévő legidősebb és legfiatalabb kollégát. Majd a Show & Bors Duó, azaz Jánki Zoltán és Karkus Tamás zenés műsora következett, amelyben egymást követték az ismert és kedvelt slágerek. Az ünnepség hivatalos részének zárásaként dr. Szabó László alpolgármester mondott pohárköszöntőt. Ő szintén méltatta és megköszönte az önkormányzat intézményeiben dolgozó munkatársak áldozatos munkáját. Az ünnepség hivatalos részét a hagyományokhoz igazodó, jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel és zeneszóval egybekötött megvendégelés követte.

Forrás: Sarkad Város oldala

hirdetés