Garázdaság és testi sértés miatt került a bíróság elé

millió, őrizetbe, medgyesbodzási, telephelyről, kötegyáni, garázdaság, mezőberényben, közokirat, gyulán, kábítószer, police, csalás, lopás, körözés, ittas Fotó: Pixabay

A Békéscsabai Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 48 éves büntetett előéletű gerendási férfi ellen, aki az úton bántalmazott egy kiskorú kerékpárost.

hirdetés

A vádlott 2018. július 14-én a kora esti órákban a Csorvást és Gerendást összekötő közúton közlekedett személygépkocsijával. Ebben az időpontban ugyanezen az úton kerékpározott egymás mellett haladva egy 13 éves fiú – a későbbi sértett –, és egy szintén kiskorú lány. A vádlott előzés közben rádudált a kerékpárral közlekedő fiatalokra, amikor elhaladt mellettük a járművével. Emiatt a fiú „bemutatott” neki.

hirdetés

A vádlott ezen felháborodott, a személygépkocsival megállt a kerékpárosok előtt. Odament a kiskorú fiúhoz, trágár szavakkal hangosan szidalmazni kezdte. Majd megszorította a nyakát, pofon ütötte. Végül úgy meglökte a sértettet, hogy az átesett a kerékpárján. Ennek során a bal lábszárán 26 cm hosszú vágott sérülést szenvedett.

A Békéscsabai Járásbíróság a férfit 2019. szeptember 03-án tartott tárgyalásán 1 év 6 hónap időtartamara próbára bocsátotta – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 

hirdetés