Hűvös, de napos lesz az idő hétvégén

napos Fotó: Pixabay

Ragyogóan napos, kellemes őszi időt tartogat a hétvége, de azért a hajnalok csípősek lesznek.

hirdetés

Pénteken országszerte napos időre ébredhettünk, de napközben a keleti, északkeleti és az északi tájakon több felhő lehet az égen, erősen felhős körzetekkel is találkozhatunk, de említésre méltó csapadék nem valószínű. Az északi-északnyugati szél csak északkeleten élénkülhet meg, máshol gyenge, mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és 6 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken talajmenti fagy, gyenge fagy előfordulhat, viszont délutánra 16 és 20 fok közé melegedhet a levegő.

hirdetés

Szombaton kezdetben még keleten, északkeleten lehetnek felhők az égen, máshol viszont napos, derült idő várható, majd napközben már országszerte a napsütésé lesz a főszerep, felhők alig lesznek az égen. Csapadék sehol sem várható. A délies szél az Alpokalján megélénkülhet. Hajnalban ismét hideg lesz, általában 0 és 6 fok közötti minimumokra számíthatunk, de a fagyzugos helyeken talajmenti fagy, gyenge fagy még ezen a reggelen is előfordulhat. Napközben gyorsan melegszik majd a levegő, a legmelegebb órákban 17 és 22 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Vasárnap országszerte napos, csapadékmentes időre van kilátás, felhők szinte nem is lesznek az égen. Nyugaton, északnyugaton ugyanakkor megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délkeleti szél. Pár fokkal enyhébb lesz a hajnal, délután pedig 19-24 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőre délnyugat felől már megvastagodhat a felhőzet, és délután ezzel együtt egy csapadékmező érkezhet, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Napközben a kissé szeles időben 18-25 fok valószínű – írja az Időkép.

 

hirdetés