Tovább egyszerűsödik a mozgáskorlátozott parkolási igazolvány igénylése

mozgáskorlátozott Illusztráció: Pixabay

Október 1-jétől, valamint 2020. január 1-jétől tovább egyszerűsítik a mozgáskorlátozott személyek parkolási igazolvány igénylésével kapcsolatos eljárásokat.

Október 1-jétől, ha a kérelemhez mellékelt igazolás vagy szakvélemény kimondja, hogy a mozgásában korlátozott személy állapota végleges, akkor az igénylő részére – a járási hivatal által – kiállított parkolási igazolvány már állandó lesz. Eddig öt éves időtartamra kaphatott parkolási igazolványt valamennyi mozgáskorlátozott személy. A jogszabály módosítással azonban a jogalkotó levette ezt a fölöslegesen ismétlődő ügyintézési terhet a mozgáskorlátozottak válláról.

hirdetés

2020. január 1-jétől a meghatározott időszakra érvényes – tehát nem végleges – mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal rendelkező ügyfelek adminisztrációs kötelezettséget is enyhítik. A közelmúltban elfogadott jogszabály-módosítás értelmében a járási hivatal a parkolókártya lejárata előtt 90 nappal köteles értesíteni az ügyfelet. Így csökken az esélye annak, hogy lejárt parkolási igazolványt használjanak – írja a bekesijarasok.hu.