Letartóztatták a 47 éves orosházi kábítószer-termesztőt

orosházi, orosházán, kannabisz Fotó: police.hu

Mint arról beszámoltunk, egy 47 éves orosházi férfi orosházi tanyáján 1111 tő kannabisz növényt termesztett. A Békés Megyei Főügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt kezdeményezte letartóztatását.

A gyanúsított 2019 tavaszán kannabisz magokat szerzett be, majd azokat az apja tulajdonában lévő ingatlanon az élettársával kicsíráztatta. Ezután a gyanúsított két társával a magvakat előbb vetőtálcába, később virágcserépbe ültette, a fejlődéshez szükséges tápoldatot biztosította. A növekedés további szakaszában a virágcserepekből legalább 1111 kannabisz növényt az ingatlan mögötti kukoricatáblába elültettették, azok további fejlődéséhez a csepegtető öntözéses rendszert kialakították.

hirdetés

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert megalapozottan tartani lehetett attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk, sértettek befolyásolásával, megfélemlítésével, illetve a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.