Kaposi László értékelte a csütörtöki közgyűlés pontjait

Fotó: Körös Hírcentrum / Kaposi László

A 2019. szeptember 19-i közgyűlést Kaposi László képviselő is összefoglalta, főbb pontjait kiemelte. A 40 napirendi pontot taglaló közgyűlés során a féléves beszámolóról és a szőlőültetvényről is tárgyaltak.

hirdetés

A Költségvetésről szóló féléves beszámoló szerint a helyi adóbevételek jól alakulnak, azonban az ingatlanértékesítés nem a vártnak megfelelően működik. A tervekhez képest nagyon le vannak maradva az eladások, ennek ellenére igyekeznek értékesíteni továbbra is.

hirdetés

Az egyik ilyen ingatlan a Csaba utca 3. szám alatti, volt szociális otthon épülete, valamint a Kazinczy u. 6/1. szám alatti bizományi áruházként működő épület ügyében született döntés. Mindkettő esetében nagyban hozzájárulna a költségvetési egyensúly kialakításához, ha sikerülne őket eladni. A két ingatlan összege olyan 135 millió forint, a költségvetésben pedig olyan 300 millió forint az irányzat. Ha a két épületet nem sikerül eladni, az a jövő évi költségvetést terhelné.

Viszont egy másik épület megvásárlásra került, a Fidesz Frakció döntésének köszönhetően. Az épület a tervek szerint a szociális étkeztetésnek, idősek nappali ellátásának, valamint a demenciában szenvedő személyek nappali ellátásának biztosítana helyet. Azonban az épület lepusztult állapotban van, és Kaposi László elmondta, szerinte nem alkalmas a fenti feladatok ellátására.

A nyomdaipari oktatók javadalmazásáról is döntött a testület. Évi 600 ezer forinttal fogják támogatni, amit az oktatás érdekében szükséges is megtenni. Az Építők útja nevezetű projekttől viszont vissza kellett lépni, mert a legkedvezőbb ajánlat is 350 millió forinttal több, mint amennyi a városnak a rendelkezésére áll.

A Csabagyöngye szőlőültetvény kapcsán két hónappal ezelőtt elfogadták azt a felvetést, hogy keresnek rá egy vállalkozót, aki hozzáértéssel tudná üzemeltetni a kertet. Azonban Kaposi László úr számára meglepetésként szolgált az, hogy a Fidesz frakció olyan feltételeket szabna a pályázatban, amit véleménye szerint nem fogadna el senki. Végül nem sikerült megegyezésre jutni, így az előterjesztést levették a napirendről és egy következő alkalommal újratárgyalják.

hirdetés