Emberkereskedelem és kerítés gyanúja – öten őrizetben

emberkereskedelem Fotó: police.hu

Szexuális szolgáltatást nyújtó nők közvetítésével foglalkozó családot fogtak el a Békés megyei rendőrök emberkereskedelem és kerítés gyanújával. A nyomozás eddigi adatai szerint a lőkösházi párnak és fiaiknak egy öcsödi nő is segített abban, hogy olyan nőket találjanak, akiket kizsákmányolhatnak.

hirdetés

Egy család négy tagját és egy öcsödi nőt vett őrizetbe a Gyulai Rendőrkapitányság. A lőkösházi nő és férje, illetve két fiuk a gyanú szerint abból éltek, hogy szexuális szolgáltatást nyújtó nőknek közvetítettek partnereket. A nyomozók és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2019. szeptember 24-én fogták el őket. A nőt és férjét a Somogy megyei Kaposváron, két fiukat Lőkösházán.

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint a család nő tagja egy szexpartnereket közvetítő internetes oldalon adott fel fényképes hirdetést. Majd fogadta a hívásokat, megszervezte a találkozókat. A szexuális szolgáltatásért kapott pénz egy részét a szolgáltatást nyújtó nőknek oda kellett adniuk a lőkösházi családnak. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján volt olyan nő, akit a szabadságában korlátoztak, fenyegették, bántalmazták azért, hogy a prostitúcióra rákényszerítsék, illetve a követeléseiknek nyomatékot adjanak, a bevétele egy részét megszerezzék. A gyanú szerint a családnak egy öcsödi nő is segített abban, hogy találjanak olyan nőket, akiket kizsákmányolhatnak.

A Gyulai Rendőrkapitányság a lőkösházi nő, a férje és fiaik ellen emberkereskedelem bűntett, az öcsödi nő ellen pedig kerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozók vizsgálják, hogy a gyanúsítottak hány nőt és milyen módszerekkel vettek rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak, majd a bevételüket, vagy annak egy részét odaadják nekik.

Forrás: police.hu

hirdetés