Orosházán nyitott új üzletet a Békéscsabai SKF Műszaki Áruház

skf Fotó: Körös Hírcentrum

Az SKF Békés megyében a kilencvenes évek eleje óta jelen van, az országban elsők között nyílt meg a békéscsabai SKF Műszaki Áruház. Kezdetben az SKF csapágyak mellett ékszíjak, szimeringek kereskedelme tartozott a tevékenységi körbe. Azóta évről évre jelentős fejlesztések történtek, így mára a megye egyik legismertebb csapágyszaküzlete lett – írják a cég honlapján. Szeptember 23-án pedig Orosházán, a Lehel utcán nyílt meg legújabb áruházuk.

hirdetés

Az SKF egy tradicionális, svéd vállalat, a központja Göteborgban található. Viszont mégis egy globális cégről van szó, hiszen a világ 130 országában vannak értékesítési képviseleteik – tudtuk meg Kiss Józseftől, a Békéscsabai SKF Műszaki Áruház ügyvezető igazgatójától. Emellett 103 gyáruk és 15 műszaki központ található világszerte. A fő fejlesztési központ Hollandiában van, de például az autóipari termékek fejlesztése Olaszországban folyik. Segítségükkel az SKF maximálisan kihasználhatja globális szakértelmét és erőforrásait az újítások fejlesztése során mind az öt technológiai platformján. A csapágyak, a tömítések, a mechatronika, a kenéstechnikai rendszerek és a kapcsolódó szolgáltatások terén.

hirdetés
skf
Kiss József / Fotó: Körös Hírcentrum

A világ 40 iparágában van jelen termékeikkel és szolgáltatásaikkal közvetlenül vagy közvetve, viszonteladókon keresztül. Két fő területet különböztetnek meg: az egyik az általános ipari divízió, a másik pedig az autóipar. Az ipari terület széles választékába tartozik többek között a csapágyak fejlesztése és gyártása, a tömítési és kenéstechnikai rendszerek éppúgy, mint a forgóberendezések karbantartása, az eszközgazdálkodási szolgáltatások, alkalmazástechnikai szolgáltatások és a csapágyfelújítás. Az autóipar területén a világ legtöbb autógyárában beszállítóként van jelen. Itt az első beépítés (az új járművekbe beépített egységek) mellett hasonlóan fontos terület az alkatrész utánpótlás biztosítása is.

Az SKF 1928 óta van jelen Magyarországon, a rendszerváltás után szerződött partnerhálózatot épített ki. Így került Orosházára is 1993-ban. A Békéscsabai SKF Műszaki Áruház 2015-ben adta át újonnan épült modern üzletét a Szarvasi úton. Idén pedig ismét üzletnyitást ünnepelhettek. Most, 2 év kihagyás után ismét jelen lesz a márka és vele együtt a Békéscsabán már megszokott színvonal és választék. Szeptember 23-án Orosházán a Lehel utcán nyílt meg legújabb áruházuk.

Hiánypótló az üzlet, mivel vevői igények, vevői unszolás hatására született meg a döntés, hogy az SKF továbbra is képviseltesse magát Orosházán. Természetesen az SKF márka mellett más gyártmányokat is tartanak a kínálatban, hogy a különböző igényeket kielégíthessék. Illetve a csapágy mellett rengeteg féle termék, szerszám, karbantartási anyag teszi teljessé a kínálatot. A város ipara, mezőgazdasága, termelő, gyártó, karbantartó cégei igényeit figyelembe véve alakították ki a kínálatot. A megszokott széles termék és márka palettával, gyors, rugalmas kiszolgálással, műszaki szaktanácsadással várják a vevőket.

skf
Holczhauzer Tamás / Fotó: Körös Hírcentrum

Holczhauzer Tamás, az orosházi üzlet üzletvezetője elárulta, az új bolt kialakításának munkálatai tavaly kezdődtek el. A megfelelő parkolási lehetőség kialakítása fő szempont volt. Nagyon jól sikerült a nyitás, érződött, hogy régóta várták már az üzletet a helyiek és a környékbeliek is. Papp László, az SKF Magyarország ügyvezető igazgatója még a nyitás előtt megosztotta, számukra nagyon fontos, hogy az üzlet így még közelebb viszi a termékeket az érdeklődőkhöz, a különböző ipari ágazatokban dolgozókhoz. Több évtizedes múltja van már a márkának Magyarországon, ennek egy új lépcsőfoka az orosházi bolt.

Olyan világmárkák kereskedelmi képviseletei, mint az SKF, Makita, Kärcher, Loctice, Gedore, Ruko, Beta, Kennedy Cerva, Kasamas, Böhler, Krause, Optibelt és még sok más. Nagyon fontosnak tartják, hogy a vevők valódi segítségére lehessenek a mindennapi munkájuk során. A megbízhatóság, választék, szakértelem valódi törekvés. Már lassan 30 éve dolgoznak ezen a területen, így sok tapasztalatot szereztek arról, hogy milyen igények merülnek fel, mik a bevált eszközök, milyen megoldások vezetnek célra. Azon túl, hogy a kollégáik rendszeresen vesznek részt különböző továbbképzéseken, nagyon sokat tanulnak a vevőktől is. Számos visszatérő vevőjük van, erre igazán büszkék.

Ugyan egy perifériára szorult megyében élünk, a szakemberek mégis nagyszerű eredményeket értek el. Az itt dolgozó emberek teljesen másképp állnak a problémákhoz, munkához, feladathoz. Sokkal megoldáscentrikusabbak és nagyobb a munkabírásuk. A cél érdekében jelentősen több erőfeszítésre képesek, és valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a szerényebb adottságok, lehetőségek ellenére mégis átlag fölött képesek teljesíteni.

A nyitás alkalmával egy Makita nyílt napot is szerveztek. A márka gépeit próbálhatták ki az érdeklődők szakértő segítséggel. Szögi Tibor, a Makita magyarországi képviseletének cégvezetője kiemelte, örömmel vették a nyitást, mert így termékeiket egy új közönség ismerheti meg. Vas Zoltán, az Optibelt Hungary ügyvezető igazgatója számára nagy lehetőség az orosházi üzlet, mert a térség nagyvállalatai rendszeres vásárlói az Optibelt-termékeknek. Tehát a képviselt márkák szakemberei is nagy várakozással tekintenek az új üzlet és az új piaci lehetőségek felé.

Az új üzlet nyitásával kapcsolatban készült interjúinkat itt meghallgathatják:

Kiss József, a Békéscsabai SKF Műszaki Áruház ügyvezető igazgatója:

 

Holczhauzer Tamás, az orosházi üzlet üzletvezetője:

 

Papp László, az SKF Magyarország ügyvezető igazgatója:

 

Szögi Tibor, a Makita magyarországi képviseletének cégvezetője:

 

Vas Zoltán, az Optibelt Hungary ügyvezető igazgatója:

 

hirdetés