Jelentős, 10-12 fokos lehűlés érkezik csütörtökre

esős, zivatarok, esővíz, lehűlés, eső, esős Fotó: Pixabay

Szerdán egy hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, csütörtökre mindenhol jelentősen visszaesik a csúcshőmérséklet. A lehűlés kitart a hét végéig.

hirdetés

A hétfői szeles napot követően kedden már csak élénk, északnyugaton helyenként erős lökések kísérhetik a déliesre forduló légmozgást. A többnyire napos időben csapadék sem várható sehol a hét második napján. Délután kellemes lesz a levegő a hőmérséklete, 20 és 26 fok közötti maximumokra van kilátás.

hirdetés

Szerdán este egy hidegfront érkezik északnyugat felől, mely futó záporokat, elszórt zivatarokat hoz magával. Viszont a jelenlegi számítások szerint a Tiszántúlra napközben még nem érkezik meg a csapadék. A front előtt a délnyugati, mögötte az északnyugati szelet kísérhetik élénk lökések. A nyugati és az északnyugati tájakon már megkezdődik a lehűlés, így ott aznap 19-22 fok közötti maximumokra van kilátás, máshol viszont még 23 és 26 fok közé melegedhet a levegő.

A szerdáról csütörtökre virradó éjjel többfelé előfordulhat eső, zápor, majd az fokozatosan kelet felé haladva elhagyja az országot, így a csapadékhajlam folyamatosan csökken a délutáni órákban. Feltámad az északi-északnyugati szél, melyet élénk, erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetnek. Többfelé 10-12 fokkal lesz hidegebb az eddigiekhez képest, a csúcshőmérséklet mindössze 11 és 16 fok között alakulhat.

Pénteken már naposabb, csapadékmentes időre van kilátás, de az északias szelet még többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A derültebb, kevésbé szeles tájakon akár 5 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet a hajnali órákra, délután pedig 14-18 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

hirdetés