Fázni fogunk, szombat este újabb hidegfront érkezik

Télies, borús, hideg idő, fagypont, lehűlés, hűl, fagyosan, hidegrekord, hidegfront, talajmenti, szombat, hidegfront Fotó: Pixabay

Pénteken átmenetileg nyugodtabb, változóan felhős-napos időre van kilátás, 13-17 fok közötti csúcshőmérséklettel. De szombat éjjel újabb hidegfront ér el bennünket, kedd hajnalban többfelé fagyhat. Szükséges lesz bekapcsolni a fűtést.

A nyugodt idő nem tart sokáig, szombaton nyugat felől nedvesebb légtömegek, este északnyugat felől hidegfront érkezik. Így ezen a napon sok lesz a felhő fölöttünk, inkább csak délen szakadozhat fel a felhőzet. Északon többfelé, délen kevesebb helyen fordulhat elő eső, zápor. A hőmérséklet is ennek megfelelően alakul: északon helyenként alig lesz melegebb 10 foknál, míg délen 17-18 fokig melegedhet a levegő. Többfelé feltámadhat a nyugati-délnyugati szél.

hirdetés

Szombat éjjel esővel, záporokkal és feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezik, vasárnap így kifejezetten szeles, hűvös időre, mindössze 11-15 fokos maximumokra számíthatunk. Északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, kisebb eső, zápor egy napközben inkább már csak egy összeáramlási vonal mentén alakulhat ki, nagyjából az Eger-Szolnok-Szeged tengely mentén.

Az észak felől érkező sarkvidéki eredetű levegő kedd hajnalra jut nyugalomba, előtte még hétfőn többfelé lesz élénk az északkeleti szél. Marad a szokatlanul hűvös idő, 15 fok alatti legmagasabb hőmérsékleti értékekkel. Kedd hajnalra leáll a szél, kiderül az ég, így meglehetősen hideg lesz, többfelé gyenge fagy is előfordulhat. Napközben az áramlás délire, délnyugatira fordul, ezzel együtt enyhülés veszi kezdetét, a hét közepétől egyre többfelé meghaladjuk a 15 fokot, és az éjszakai fagyok is megszűnnek – írja az Időkép.