Letartóztatta a bíróság a telephelyekre, tanyákra specializálódott betörőt

Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

Egy 29 éves büntetett előéletű mezőberényi férfi előszeretettel tört be külterületi tanyákra, telephelyekre, ahonnan főleg gázolajat és szerszámokat tulajdonított el. A Szarvasi Járási Ügyészség 8 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekménye miatt kezdeményezte a férfi letartóztatását. 

A gyanúsított 2019. szeptember 8. és 30. között, három hét alatt hét különböző tanyára és telephelyre tört be Gyomaendrődön, Békéscsabán, Csabaszabadiban és Körösladányban. Valamint egy idén márciusi betörés is a számlájára írható. Az egyik gyomaendrődi telephelyről egy 600 literes tartályt tulajdonított el, amelyben 200 liter gázolaj volt. De nem vitte el félig üresen a tartályt, hanem a telephelyen parkoló munkagépekből feltöltötte a hiányzó 400 liternyi üzemanyagot is. Ezen felül a telephelyen parkoló műhelykocsiból hegesztőt, permetezőt, sarokköszörűt, fúrópisztolyt, olajemelőt és kulcskészleteket vitt el összesen 630.000.-Ft kárt okozva a telephely tulajdonosának. Volt olyan tanya, ahol a gyanúsított a beépített főzőlapot és sütőt bontotta ki és vitte el, máshonnan 2 db klímát „lovasított meg”. Cselekményeivel összesen több, mint 1,8 M Ft kárt okozott.

A gyanúsított eddig hét alkalommal volt büntetve, minden esetben vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. Jelen bűncselekményeket felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el.

A letartóztatás kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert a körülmények alapján várható büntetés nagyságára figyelemmel tartani lehet az elkövető szökésétől, elrejtőzésétől. Emellett fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábra kerülése esetén a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítené vagy elrejtené és ezzel a bizonyítási eljárást megnehezítené, illetőleg az előéletére, és arra figyelemmel, hogy megélhetését lopások elkövetéséből fedezte, a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.


Kövessen minket Facebookon!