Felújításra került a Szigligeti utcai óvoda tanuszodája

szigliget Fótó: Körös Hírcentrum

92 millió forintból újult meg Békéscsabán a Szigliget utcai óvoda tanuszodája. A beruházás a Magyar Úszó Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Békéscsaba önkormányzata támogatása mellett, több magánszemély összefogásával valósulhatott meg.

hirdetés

Az ünnepélyes átadón Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere felidézte: gyerekei ebbe az óvodába jártak, itt tanultak meg úszni. Később eljött az az időszak, amikor sajnos az uszoda nem tudta azokat a feltételeket biztosítani, ami a gyerekeknek az úszás oktatására alkalmas lett volna. Végül egy nagyszabású összefogás kellett ahhoz, hogy az uszoda felújításra kerülhessen. Beszédében köszönetet mondott mindenkinek, aki elősegítette a fejlesztés megvalósulását.

hirdetés

Királyné Egri Mónika, a Szigligeti Utcai és Kazincy-lakótelepi Óvoda intézményvezetője elmondta: közel 400 gyermek fogja igénybe venni a megújult tanuszodát. A Tündérkert óvodának három tagintézménye, a Hajnal-Lenkey-Jázmin óvodának szintén három tagintézménye, a Ligeti sori óvoda, illetve a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda. Kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartja a vízhez szoktatást, a mozgást. A gyerekek játszva, kellő fegyelem mellett tanulhatják meg, hogyan érezhetik biztonságban magukat a vízben.

Kutyej Pál a Békéscsabai Előre Úszóklub elnöke kérdésünkre elmondta: a Magyar Úszó Szövetség első körben 10, majd újabb 26, összesen 36 millió forinttal támogatta a beruházást. Az önkormányzat saját forrásból 56 millió forintot biztosított a tanuszoda fejlesztésére.

Hozzátette: a helyben történő úszás oktatás az úszóklubnak is jól jön, hiszen már egészen pici korban felfigyelhetnek olyan gyerekekre, akik a jövőben akár a versenysportban is rész tudnak venni.

hirdetés