Fiatal játékosokkal vág neki a szezonnak a BRSE

fiatal A szezon előtti utolsó felkészülési mérkőzésen győzött a csapat. Fotó: BRSE

Fiatal, főként hazai nevelésű játékosokkal kezdi szombaton a szezont a legutóbbi bronzérmes Békéscsabai Röplabda SE, amely a női Extraliga mellett a Magyar és a Challange Kupában indul.

A békéscsabai városházán ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón Baran Ádám klubelnök kifejtette, a gárda átlagéletkora 21 év. Mindössze három légiós van a keretben: az amerikai Ashley Evans, valamint a horvát Karla Claric és Barbara Dapic. Sokan távoztak, a menedzsmentben is voltak változások, de soha ilyen egységes nem volt még a klub – fogalmazott Baran Ádám. Hozzátéve, a válogatott Molcsányi Rita újabb két szezonra aláírt.

hirdetés

A klub az idei szezonra közel négyszáz bérletet értékesített már, “ez minden rekordot megdöntött” – jelentette ki az egyesület vezetője. Elmondta, szombaton kezdik az Extraliga-szereplést hazai pályán az MTK ellen. A ligában e két csapat mellett a Vasas, a Nyíregyháza, az Újpest, a Kaposvár, a Jászberény és a Haladás játszik. A klubelnök szakírók véleményét idézve azt mondta, minden idők legerősebb női röplabda-bajnokságára készülnek.

fiatal
Fotó: BRSE

A Magyar Kupában a békéscsabaiak októberben a Diósgyőrrel találkoznak. Míg a Challange Kupában decemberben győzni szeretnének Rigában, majd itthon kiharcolni a továbbjutást – tette hozzá. Baran Ádám az MTI esélyeket latolgató kérdésére azt válaszolta, bár a keret még nem végleges, “számolni kell velünk, messzire fog jutni ez a fiatal csapat”.

Vasja Samec Lipicer, a gárda szlovén vezetőedzője közölte, hisz a fiatalokban. De biztos abban, hogy időnként hullámzó lesz a teljesítményük, és mindent nem fognak megnyerni. A békéscsabai születésű Molcsányi Rita a sajtótájékoztatón elmondta, kemény felkészülésen vannak túl. A csapat jól összeszokott, az újak gyorsan beilleszkedtek. Nagyon örülnek annak, hogy az első tétmérkőzést hazai pályán, a szurkolók biztatása mellett játszhatják.

Jól haladnak a Békéscsabai Röplabda Akadémia kivitelezési munkái, a projektre a kormány a Modern Városok Program keretében közel kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított. Ezzel kapcsolatban Baran Ádám elárulta, tartható a 2020. március 16-ra tervezett átadó. És bár Európa legnagyobb röplabda-utánpótlásprojektje készül, a döntéshozók támogatják őket abban, hogy készítsék elő az akadémia második ütemét is – számolt be az MTI.


Kövessen minket Facebookon!