Mezei Nikolett Európa-bajnok!

Mezei Nikolett Mezei Nikolett és edzője Rádai Imre

Szarajevóban folytatódott az ITF Taekwon-do Európa-bajnokság, és a pénteki nap meghozta a magyar válogatott eddigi első aranyérmét is.

hirdetés

A battonyai Barátság SE élversenyzője, Mezei Nikolett úgy érkezett a bosnyák fővárosba, hogy tudta, tőle a legtöbben nem egyszerűen érmet, hanem titokban az Európa-bajnoki cím megvédését várják. Nem kis teher, egy olyan fiatal lánynak, aki Világ- és Európa-bajnok mind taekwon-do-ban, mind kick-box-ban. S Niki úgy tűnik, ezt a terhet képes elviselni.

hirdetés

Mint jelen lévő edzője, Rádai Imre elmondta: első mérkőzésén egy harcias bosnyák versenyzővel csapott össze, aki nagyon bizonyítani akart, de a battonyai lány nagyobb tudása és rutinja sima győzelmet eredményezett s a legjobb nyolc közé került. Itt a tét a négybe, vagyis érmes helyre jutás volt az olasz Melis ellenében, akivel már a világbajnokságon is találkozott. Szoros volt a mérkőzés, 2 :2 , 3:2 arányú pontozással. Az utolsó tíz másodpercben egál lett és az utolsó 3 (!) másodpercben egy beugrásos ütéssel nyert Mezei  2:1 arányban és a négybe jutott.

A döntőbe jutásért vívott mérkőzésen az a lengyel Kowalczik várta, akivel a világbajnoki döntőben tavasszal azt a drámai, utolsó pillanatokban eldőlt mérkőzést vívta. Itt már nagyon szükség volt edzőjének, Rádai Imrének lelki támaszára, erősítésre, hiszen a mérkőzés nem akármilyen erőpróbának ígérkezett. Szerencsére látszott, az első menet második percében, hogy a lengyel lány most nincs olyan jó formában, mint múltkor és ez egy sima, 4:0 arányú győzelmet és a döntőbe jutást eredményezett. A döntőre érdekes helyzet alakult ki. A másik ágon ugyanis a lengyel Srodowska kiütötte a holland Lobregtet és ezért leléptették, a holland lány viszont úgy megsérült, hogy nem tudott a döntőre kiállni. Így Mezei Nikolett Európa-bajnok lett.

Niki teljesítményét látva elmondhatjuk, Őt ma akkor sem lehetett volna legyőzni, ha bármelyik rivális kiáll a döntőben ellene. Ez az Ő EB-je volt! A 2.danosok formagyakorlat versenyében a nyolc közé jutásért Tamás Boglárka nem volt szerencsés a sorsolással, hiszen vereséget szenvedett attól a norvég Lorenden Linn Benjaminsen-től, aki aztán meg sem állt az Európa-bajnoki címig.

Eredmények:

Junior  küzdelem
65 kg.
Mezei Nikolett- Ema Ramic (Bosznia-Herczegovina) 4 : 0 A nyolcba jutásért
Mezei Nikolett – Carla Melis (Olaszország) 2 : 1 a négybe jutásért
Mezei Nikolett – Monika Kowalczik (Lengyelország) 4 : 0 a döntőbe jutásért
Mezei Nikolett – Sylvana Lobregt (Hollandia) Döntő: Európa-bajnok

2.danosok formagyakorlata (tull)

Lorenden Linn Benjaminsen (Norvégia) – Tamás Boglárka 3 : 0 a nyolcba jutásért

 

hirdetés