1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítéltek egy orosházi férfit

tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán Fotó: Pixabay

A Gyulai Járási Ügyészség vádirata alapján csődbűncselekmény bűntette, költségvetési csalás bűntette és számvitel rendjének megsértése bűntette miatt ítélt el egy 52 éves büntetlen előéletű orosházi férfit a Gyulai Járásbíróság 2019. október 01-én.

A tényállás szerint a férfi korábban egy orosházi székhelyű, nyílászárók beszerelésével foglalkozó kft.-t működtetett. Az adóhatóság 2014. április 15-étől kezdődően felfüggesztette a cég adószámát, ennek ellenére a férfi tovább működtette a céget, bevételei keletkeztek, adóbevallási kötelezettségét azonban nem teljesítette, így 2014. III-IV. félévében általános forgalmi adónemben közel 900.000.-Ft-os adóhiányt okozott. A férfi erre az időszakra vonatkozóan a cég könyvvezetési kötelezettségét sem teljesítette, a bevételeket és a költségeket nem szerepeltette a cég könyveiben. A bíróság 2017 elején elrendelte a cég felszámolását, de a férfi a felszámolóbiztos felé nem számolt el a cég kimutatható pénzeszközeivel; több, mint 8 M Ft-ot kellett volna átadnia.

A járásbíróság a cselekményét beismerő férfit 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év 8 hónap időtartamra felfüggesztette és kötelezte őt az eljárás során felmerült több, mint 200.000.-Ft bűnügyi költség megfizetésére is – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.