Kara Bence Bakuban, Soczó Rebeka és Szentandrászki Gréta itthon lett ezüstérmes

kara bence Fotó: BM Kano Judo SE

Hétvégén a BM Kano Judo SE versenyzői ifjúsági korosztályos országos bajnokságon vettek részt Cegléden, Kara Bence pedig Bakuban szerepelt. Gyáni János tanítványai három ezüstéremmel és egy pontszerző ötödik hellyel tértek haza.

hirdetés

A tavalyi országos bajnok Soczó Rebeka ismét a döntőig menetelt. Bár vállműtét előtt áll, a sérülés nem akadályozta meg abban, hogy ebben az évben is bajnoki címért küzdjön. A döntő mérkőzés előtt három magabiztos győzelmen volt túl, majd a fináléban ceglédi riválisával Sági Nikivel találkozott. Válogatott versenyzőkhöz méltó küzdelmet láthatott tőlük a közönség. A mérkőzésidőn túli goldenscorenál végül Rebeka maradt alul és lett a 70 kg-os súlykategória ezüstérmese.

hirdetés

Az egyesület serdülő korosztályos válogatottja, Szentandrászki Gréta két-három évvel idősebbek között mérettette meg magát ezen a versenyen. A fiatal tehetség nagy meglepetést okozott a 63 kg-os mezőnynek, szintén három magabiztos győzelemmel, profi szinten kivitelezett technikával a döntőig menetelt. A döntőben idősebb, rutinosabb ellenfele ellen apró hibát követett el, ami miatt alulmaradt, így a súlycsoport legfiatalabbjaként a dobogó második fokára állhatott. Ez a verseny jó felmérés volt a jövő héten Szlovéniában megrendezésre kerülő nemzetközi megmérettetés előtt.

A gyulai Bozó Bence is serdülőként indult el az ifjúságiak között a +90 kg-os kategóriában. Két technikás győzelem után bronzéremért küzdhetett meg a súlycsoport egyik klasszisával, végül pontszerző ötödik helyen végzett.

Eközben a magyar válogatott hét fővel utazott ki nemzetközi versenyre az azeri fővárosba, Bakuba, az egyesület reménysége Kara Bence is a csapat tagja volt. +81 kg-ban képviselte az országot. Bence jó formában állt tatamira, két győzelem után aranyéremért küzdhetett. A döntőben szépen küzdött, majd az utolsó tíz másodpercben ellenfele pontot tudott szerezni, így az egyesület versenyzője ezüstéremmel tért haza Azerbajdzsánból – tájékoztatott az egyesület.

hirdetés