Bodnár Dorottya: Békéscsaba az otthonommá vált az elmúlt évek során

bodnár Fotó: BRSE
hirdetés

A csabai szimpatizánsok egyik kedvence, Bodnár Dorottya alig volt 14 éves, amikor a BRSE csapatához igazolt. Azóta is hűségesen szolgálja a klubot, amellyel sporttörténelmi sikereket ért el. Öt bajnoki címet, két Magyar Kupát, valamint két MEVZA Cup elsőséget szerzett csabai színekben. Az alábbiakban a vele készült interjú olvasható.

Futó Szöveg
Lassan tizedik esztendeje, hogy Békéscsabára költöztél. Manapság ez egyre ritkábban fordul elő egy játékos életében, nálad mégis, mi az oka ennek?

BD.: Lassan már békéscsabainak nevezhetem magam, olyan régóta élek itt. Viszonylag hamar, 14 évesen kerültem el otthonról, azóta ez az otthonom. Itt nőttem fel, itt váltam felnőtté, mindez sokat jelent számomra. Testközelből éltem át a klub fejlődését, a kezdetek óta mindent megtesznek értünk, ennek révén csak a röplabdázásra kell koncentrálnunk. Jó érzés, hogy részese lehetek a sikertörténetnek.

hirdetés
Milyen a kapcsolatod a csapat új vezetőedzőjével?

BD.: Egy tapasztalt, higgadt, tudatos vezetőedzőt ismerhettünk meg az elmúlt néhány hétben. Nagyon sokat segít az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Mindig a legtöbbet igyekszik kihozni a csapatból. Az edzéseken szigorú és határozott, amire szüksége van a csapatnak, de a mindennapokban kedves és közvetlen.

Ki tudnál emelni néhány helyet, ami a szívedhez nőtt ez alatt az idő alatt? Mivel töltöd a szabadidődet?

BD.: A csabai piac egyértelműen a kedvenc helyeim közé tartozik. Amikor csak tehetem elmegyek és ott vásárolok be. A másik ilyen hely, ami ráadásul a piac közelében van, egy hangulatos kávézó, ahová nemcsak a csapattársaimmal, de a kutyáimmal is elmehetek, hiszen szívesen látják a kiskedvenceket is, ez nagyon fontos számomra. Szabadidőmben a párommal és a kutyáimmal vagyok a legtöbbet. Újkígyósra, Póstelekre sokat járunk sétálni. Emellett szeretek olvasni is.

Hogy látod a 14 éves önmagad? Miben változtál?

BD.: Gyerekként kerültem ide, mára pedig felnőtt emberré váltam. A személyiségemet illetően sokkal közvetlenebbé váltam az évek alatt, hamarabb és könnyebben elfogadom az új dolgokat, személyeket. A sportot illetően pedig rengeteget tanultam. Ilyen például, hogy megtanultam, kitartó munkával mire vagyok képes és mit érhetek el. Fejlődött a játékom, a tudatosságom is a sportban, amiért szintén hálával tartozom a BRSE-nek.

Milyen célokat tűztél ki ebben az évben?

BD.: Nekem az elsődleges célom, hogy jó csapattá váljunk és szoros kapcsolat alakuljon ki mind a játékosok, mind a szakmai stáb között. Természetesen nyerni szeretnénk és jól szerepelni a mérkőzéseken, de ehhez egy biztos alap kell. A magam részéről pedig azt tudom mondani, hogy a legjobbat szeretném magamból kihozni, amiben azt gondolom, hogy a vezetőedzőnk sokat fog tudni segíteni.

Forrás: BRSE

hirdetés