Nemzeti ünnepünk is nyárias meleggel kecsegtet

egyesült Fotó: Pixabay

A hétvégét követően még jövő hét első felében is melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál.

hirdetés

Nemcsak az előttünk álló hétvégére érdemes szabadtéri programokat szervezni, hanem akár az október 23-ai ünnepnap alkalmával is, hiszen a jövőhét első felében még sokfelé alakulnak 20 fok felett a maximum-hőmérsékletek. A kellemes időt reggelente a pára- és ködfoltok, délután az időnként erős szél zavarhatja meg.

Szombaton nyugaton, északnyugaton indulhat párásan, ködösen a nap, de a délelőtt folyamán várhatóan mindenhol fel is oszlik majd a köd. Napközben marad a napos, fátyolfelhős idő. A déli szél több helyen megélénkül, északnyugaton időnként megerősödik. Hajnalban 5-12 fokig hűl le a levegő, a legmelegebb órákban 20 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már kevesebb helyen, főleg Sopron környékén alakulhat ki köd vagy párásság. Míg nyugaton napközben fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, máshol szinte derült lesz az égbolt. A déli-délnyugati szelet nyugaton, északnyugaton erős, időnként viharos széllökések kísérhetik. A nyárias meleg továbbra sem tágít, 21-26 fokos csúcsértékekre van kilátás.

Jövő hét elején északon, északnyugaton a korábbiakhoz hasonlóan párás, ködös lehet a reggel. Délutánra a napos, fátyolfelhős időben hétfőn 22-27, kedden 19-26 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A szél továbbra is élénk, a Dunántúlon erős lehet. A legfrissebb modellfutások szerint egészen péntekig, szombatig is eltarthat az indián nyár.

Október 23-án sem lehet panaszunk az időjárásra, szerdán is kellemes őszi napra van kilátás. A maximumok továbbra is 20 fok környékén alakulhatnak. A korai órákban viszont többfelé pára-, ködfoltokra készülhetünk – írja az időkép.

hirdetés