Látni és látszani – díjmentesen lehet átvizsgáltatni a járművek világításait

autó, látszani Fotó: Pixabay

Az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is megszervezte a Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányt.

hirdetés

A 2012-ben indult kezdeményezés célja minden évben az, hogy felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság fontosságára. Arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vizsgáltassák át autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék díjmentesen a látásukat. Az őszi és a téli időszakban kiemelten fontos, hogy a járművek jól láthatóak legyenek, hiszen egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni. A közlekedés időjárási feltételei is romlanak, gyakrabban lesz köd, illetve csapadékos idő.

hirdetés

Békés megyében eddig egy gyulai autószerviz csatlakozott a programhoz, ahol díjmentes átvizsgálással várják az autósokat. A „Látni és látszani” kampány közel két hónapon át, 2019. október 22-étől december 15-ig tart. A szervezők által üzemeltetett weboldalon, az esemény Facebook – oldalán és a www.kreszvaltozas.hu weboldalon is minden információ megtalálható.

hirdetés