Rokkantkocsival akarta kipróbálni az M44-es gyorsforgalmi utat egy szarvasi férfi

szarvas péter m44 Fotó: NIF Zrt.

Rokkantkocsival akarta kipróbálni a nemrégiben átadott M44-es gyorsforgalmi utat egy szarvasi férfi. A rendőrök, a balesetveszélyes helyzetet látva megállították az idős embert, majd az útellenőr hazavitte.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. október 10-én 10 óra 30 perckor arról, hogy a nemrégiben átadott M44-es gyorsforgalmi úton, a Szarvas-dél csomópont közelében egy férfi rokkantkocsival közlekedik az út szélén. A rendőrök azonnal a megadott útszakaszhoz siettek, ahol meg is találták az idős embert. A 68 éves szarvasi férfi elmondta, hogy ki akarta próbálni az új utat és Békésszentandrásig szeretett volna eljutni. A rendőrök elmondták neki, hogy nem csak balesetveszélyes így közlekednie, hanem a szabályok szerint tilos is. A férfit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kardosi Mérnökségének útellenőre a kocsijába ültette és hazavitte.

hirdetés

A balesetek megelőzéséért legtöbbet a közlekedők tehetnek úgy, hogy betartják a szabályokat. Ne veszélyeztessék magukat, utasaikat és közlekedő partnereiket azzal, hogy figyelmen kívül hagyják a KRESZ vonatkozó rendelkezéseit. Az M44-es út autóútnak minősül, így a szabályozás szerint:

„Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.”

Police.hu