Bűnmegelőző tanácsok az emlékezés napjaira

temető, halottak napja Fotó: Pixabay

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk október utolsó és november első napjaiban. Vannak olyanok, akik ezt az alkalmat arra használják fel, hogy másokat megkárosítsanak. Ezért kérjük, hogy fogadják meg tanácsainkat!

hirdetés

A síremlékek látogatásakor pénzt csak annyit vigyenek magukkal, amennyi a virágok, mécsesek megvásárlásához, vagy az utazáshoz nélkülözhetetlen. Fontos megemlíteni, hogy őrizetlenül, felügyelet nélkül még csak rövid időre se hagyják táskáikat! Gyakorta előfordul, hogy a sírkertekbe kilátogatók a parkoló autókban hagyják értékeiket. A műszerfalon, üléseken, kalaptartón felejtett telefonok, kézitáskák kívülről is jól láthatóak, és a rossz szándékkal nézelődők hamar észrevehetik ezeket. A leparkolt, lezárt autóban ezért lehetőség szerint ne hagyjanak táskát, iratot, értéket. Amennyiben nem tudják magukkal vinni, akkor se a temető parkolójában, hanem még otthon, elindulás előtt tegyék ezeket a tárgyakat a csomagtartóba. Járműveiket, lehetőség szerint, jól megvilágított helyen állítsák le, és minden ajtót zárjanak be. Kerékpárjaikat is lakatolják le, és a kosarakban, illetve a kormányon ne hagyjanak semmit. Ha tömegközlekedési eszközzel utaznak, ügyeljenek arra, hogy táskájuk ne maradjon nyitva, és a könnyen hozzáférhető zsebeikből se tudjanak semmit kivenni.

hirdetés

Békés megyében is megerősített szolgálattal készül a rendőrség a következő hosszú hétvégére. Mindenszentek és halottak napja miatt megélénkül majd a forgalom az utakon és a sírkerteknél. A rendőrkapitányságok munkatársai felvették a kapcsolatot a temetők gondnokaival, üzemeltetőivel, valamint a polgárőrökkel és a közterület felügyelőkkel. A sírkertekbe a forgalmasabb időszakokra állandó jelenlétet, illetve visszatérő ellenőrzéseket szervez a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata.

Police.hu

hirdetés