Bátkai Miklós: Előzzük meg a bűncselekményeket a kegyeleti időszakban is

bátkai Fotó: Körös Hírcentrum

A kegyeleti időszakban sokan kilátogatnak a temetőkbe, ott emlékezve elhunyt szeretteikre. Bátkai Miklós rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa azokra az óvintézkedésekre hívta fel a figyelmet, amelyekkel megelőzhetjük a bűncselekményeket.

hirdetés

Már a temetőbe érkezés előtt, akár induláskor zárjuk el értékeinket az autóban, például a csomagtérben. Így elkerülhetjük, hogy az elkövető kifigyelje, mit hova teszünk. Aki kerékpárral ékezik, figyeljen a jármű lezárására. Mindenképpen stabil tárgyhoz (fához, oszlophoz, kerítéshez, tárolóba) rögzítsük. A kosárban, csomagtartóban ne hagyjunk semmit.

hirdetés

Ha el kell mennünk valamiért a sírtól, a táskánkat, értékeinket ne hagyjuk ott őrizetlenül. Pénz csak annyi legyen nálunk, amennyi feltétlenül szükséges. Ha vásárolni szeretnénk az úton valamit, akkor inkább tegyük bankkártyával. Viszont semmiképpen ne tegyük oda a PIN-kódot a kártyához.

Éjszaka, sötétedés után legyünk nagyon körültekintőek, főleg a hölgyek és az idősebbek. Ne maradjanak lehetőleg egyedül. Ha tömegben közlekedünk, a külső zsebekben ne hagyjunk értéket. Táskánkat se hagyjuk nyitva. Mivel nagy a forgalom a temetők környékén ezekben a napokban, a közlekedési szabályokra is fokozottabban figyeljünk – zárta gondolatait Bátkai Miklós.

A felvett interjút itt meghallgathatják:

 

A rendőrség és a katasztrófavédelem is óvatosságra int:

hirdetés