A legmagasabb fokú riasztás érvényes a viharok miatt az olaszországi Liguriában

A legmagasabb fokozatú készültséget rendelte el az olasz polgári védelem az olaszországi Liguria tartományban a vasárnap érkezett heves viharok és az esőzés miatt, további hat tartományban közepes riasztás lépett életbe.

A Genova közeli Sestri Levante polgármestere közösségi felületeken szólította fel a lakosságot, hogy maradjon otthonában, és ne menjen ki az utcára. Sanremo városi kórházában leálltak a műtők az épületbe beszivárgó víz miatt.
A Liguria tartományt sújtó rossz időben a heves esőzést széllökések kísérték, forgószél is kialakult.

hirdetés

A térségben a patakok kisebb folyókká duzzadtak, és kiléptek medrükből. A tenger erős hullámzása miatt leállt a hajóforgalom. A legmagasabb fokozatú riasztás vasárnap éjfélig érvényes Liguriában, ahol gyakorivá váltak a szélsőséges időjárási jelenségek.

Közepes, vagyis narancssárga készültség van érvényben Toszkána és Lazio, valamint a déli Campania tartományban és Szicíliában. Nápoly térségét “vízbomba” árasztotta el. A heves őszi viharok miatt Olaszország több részén is sártenger öntött el házakat, földomlások voltak, több országút járhatatlanná vált.

MTI