Laurinyecz Péter: használjunk környezetbarát technológiákat!

Laurinyecz Péter, morpheuspc Laurinyecz Péter / Fotó: Körös Hírcentrum

Meghívtuk a Körös Hírcentrum stúdiójába Laurinyecz Pétert, a MorpheusPC tulajdonosát.

Péter közreműködésével egy 10 adásból álló műsort készítettünk, melyben a zöldebb energiafelhasználásról, azon belül is a korszerű világítástechnikáról, a digitális biztonságtechnikáról, valamint a használt és új számítástechnikai eszközökről beszélgettünk.

hirdetés

A szomszéd háza mindig zöldebb címmel készült adásokat a Mega Rádió hallgatói követhették figyelemmel az elmúlt napokban.

A 10 adásban sokat beszélgettünk Péterrel a LED-es világításról. Miért érdemes korszerűbb LED fényforrásra cserélni az elavult, hagyományos izzókat? Egyáltalán milyen LED izzót érdemes választani? Milyen színhőmérsékletű izzót válasszunk lakásunkba, illetve kültérre? Mindezen kérdésekre megkaphatjuk a választ az első 4 adásból.

Fontos otthonunk, munkahelyünk, vállalkozásunk védelme. Péter a legkorszerűbb biztonságtechnikai eszközöket mutatta be nekünk, beszélt az analóg és a digitális riasztórendszerekről. Elmondása szerint nem érdemes a minőségen spórolni. Minden esetben bízzuk szakemberre az eszközök kiválasztását és beszerelését is.

Szó esett továbbá az új és használt laptopokról, asztali gépekről. Mint elmondta: előnyben részesíti a használt készülékeket, hiszen nem feltétlenül rossz az az eszköz, ami valakinek egy cél dologra már nem megfelelő. Példaként említette, hogy vannak olyan cégek, amelyek 2-3 évente lecserélik a komplett gépparkjukat és ez nem azt jelenti, hogy azok a gépek használhatatlanok, rosszak lennének. Ezekhez az aránylag fiatal gépekhez a felhasználók töredék áron juthatnak hozzá.

Hozzátette, hogy a régóta meglévő masinánkról sem kell feltétlenül lemondanunk. Fejleszthetjük, gyorsíthatjuk, amelyre több lehetőség is van. További praktikákkal és jó tanácsokkal lát el bennünket Laurinyecz Péter, a MorpheusPC tulajdonosa a 10 részes műsorban.

A korszerű világítástechnika

 

Milyen LED-et érdemes vásárolnunk?

 

Színhőmérséklet

 

Szükséges háztartásunk átalakítása, ha LED-re váltunk?

 

Biztonság általánosságban

 

Kamerák hasznossága

 

Kamerák védelme

 

Egyéb biztonságtechnikai rendszerek 1/2

 

Egyéb biztonságtechnikai rendszerek 2/2

 

Számítógépek, laptopok