Két hét elteltével javulni kezdett Zente állapota

Zente, kezelés Fotó: Facebook

Két hete megkapta a világ egyik legdrágább gyógyszerét Zente, mostanra állapota javulni látszik.

„Végre elindult a javulás!” – írja Zente édesanyja a legutóbbi Facebook bejegyzésében. Mint fogalmaz: a szteroidot és a gyomorvédőt Zente rendre kihányta. Akár háromszor is egymás után, ezért mindkét készítményt kúpban kapja. Azóta semmilyen probléma nem volt ezen a téren.

„Törvényszerű, hogy a kezelés mindenkinél kivétel nélkül gyakorol némi negatív hatást. A vérlemezkék száma csökken, a májenzim érték pedig nő. Lehet még más is, de olyan Zenténél szerencsére nem mutatkozott.
Nos nálunk is így volt. Az első vérvétel után nem voltak túl szépek a számok, de jelzem még egyszer, hogy erre is számítottunk.”

„Zente kedve töretlenül jó, most is és az elmúlt két hétben végig. Energikus, egész nap játszunk picit tornázunk.
A folyamat még hosszú természetesen. Gyermekenként változó ki mikor éri el újra a tökéletes értékeket. Bizakodunk, hogy nálunk ez december végére bekövetkezhet, de nem vagyunk türelmetlenek. Szerencsére már nem sürget minket az idő.”


Idő közben az ugyancsak SMA-s, Levente nevű kisfiúnak is összeadták a 700 millió forintot és egy Lencsi nevű kislány is kapott segítséget. Őt ugyan már nem lehet műteni, mert ahhoz idős, de az összegyűlt 20 millióból az életkörülményeit tudják javítani.


Kövessen minket Facebookon!