Országos kick-box versenyt rendeztek Nádudvaron

kick

A nádudvari Kövy Sándor Általános Iskola Sportcsarnoka adott otthont a II. Nádudvari Gasztro Kupa versenynek, amelyet a Rácz Kick-boxing rendezett.

hirdetés

36 egyesület, közel 360 versenyző és 450 nevezés az ország minden részéről. Nem csoda, ha zsúfolásig megtelt a csarnok. Jelen volt Maczik Erika, Nádudvar polgármestere, aki köszöntötte is a résztvevőket. „A Kick-box egy egyéni sportág, a versenyző mindig egyedül van a verseny közben. Ez azt jelenti, hogy az egyéni útját edzője és támogatói segítségével mindig magának kell kitalálni. Nádudvar város különösen büszke a kick-boxos sportolóira – mondta a polgármester asszony.

hirdetés

A megmérettetés öt küzdőtéren zajlott, az eredményhirdetéseket is folyamatosan láthatta a közönség. A versenyszervezők ismét kitettek magukért, pedig nem volt könnyű ennyi indulót koordinálni. A résztvevők között számos Békés megyei is szerepelt. A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül a Békéscsabai Lakótelepi SE (JALTE), a battonyai Barátság SE, a Kondorosi Kick-boksz SE, a mezőberényi HED-LAND Sportcsarnok SE, az orosházi Contact SE, és a füzesgyarmati Hegyesi SE versenyzői indultak el tekintélyes létszámban. A zömében az utánpótlást megmozgató és a gyakorlóknak is lehetőséget biztosító rendezvény jól sikerült, izgalmas versenylehetőséget biztosított a versenyzőknek.

Közeledik az év második kick-box felnőtt világbajnoksága, amelyet a hónap végén rendeznek meg a törökországi Antalyaban. A magyar felnőtt válogatottba két Békés megyei került be. Point-fighting 57 kg-ban Hídvégi Nándor (JALTE-Debreczeni team) és három formagyakorlat kategóriában Puravecz Péter (Contact SE Orosháza).

hirdetés