Magabiztos csabai győzelem született Jászberényben

BRSE

Legyőzte a Békéscsabai RSE a VT Jászberény csapatát.

Jászberény: Mészáros 1, Silchenkova 7, Ventura 9, Tóth 10, Bulajic 10, Borsos 2. Csere: Radomszki, Piatek (liberók) , Faragó 1, Szerényi 1. Vezetőedző: Makai Péter.

hirdetés

Békéscsaba: Evans 5, Glemboczki 7, Klaric 13, Dapic 15, Pekárik 9, Bodnár 8. Csere: Molcsányi (liberók), Sebestyén, Szedmák. Vezetőedző: Vasja Samec Lipicer

Két csabai ponttal indult a találkozó, de nem késlekedett sokat a hazaiak válasza. Rögtön jelentős adok-kapok alakult ki, néhány egységgel a BRSE járt előrébb, elsősorban a horvát Barbara Dapic volt elemében. Aztán elég volt egy rövidzárlat és 16:17-nél 1 pontra zárkózott a hazai együttes. Vasja Samec Lipicer időkéréssel törte meg a berényiek lendületét, innentől kezdve ismét a csapatunk dominált és ha szoros csatában is, de megnyertük az első játékrészt.

A második szettre egy még tüzesebb Jászberény érkezett a parkettre, az első pár pont a hazaiaké volt. Időben észlelt a BRSE és nyomban fordítottak is Molcsányiék. Remek centertámadásokkal és nagyszerű blokk munkával jelentős különbséget alakított ki a vendégcsapat, innentől kezdve nem is volt kérdéses az etap kimenetele.

A harmadik játékrész elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, sok volt hiba, elsősorban a nyitásokkal álltak hadilábon a felek. A Békéscsaba váltott előbb ritmust, a Dapic – Klaric duóhoz felnőttek a többiek. Továbbra is eredményesek voltunk centerből és mezőnyben is jól vertük vissza a jászságiak kísérleteit. Időkéréssel és cserével próbálkozott Makai mester, de lányaink nem engedték, hogy a hazaiak belekapaszkodjanak az utolsó szalmaszálba és Pekárik Eszter pontja lezárta a találkozót, melyet megérdemelten nyert meg együttesünk.

Makai Péter: Az előzményeket ismerve, pontszerzésben reménykedtem, de elsősorban rutintalanságunk miatt ez nem valósult meg. Gratulálok a Békéscsaba győzelméhez.

Vasja Samec Lipicer: Nem játszottunk különösen jól, így elsősorban a három pont megszerzésének örülhetünk. Bízom benne, hogy ennek a győzelemnek önbizalom növelő hatása is lesz. Tudtuk, hogy a Jászberény otthonában nem lesz könnyű dolgunk, de mindig volt valaki a csapatból, aki továbblendítette a társakat a holtponton.

BRSE