Marad az enyhe novemberi idő

viharos, időjárás Fotó: Pixabay

Esős és száraz napok váltják egymást, a maximumok 10 fok felett maradnak. Távol vannak a mínuszok, jelentős lehűlés ezen a héten sem várható, a hét elején a legtöbb helyen bőven 10 fok felett alakulnak a maximumok.

Hétfő estére legyengül a légmozgás és kedd reggelre főként a Dunától keletre nagy területen alakulhat ki tartós, sűrű köd. Több napsütés nyugaton ígérkezik, keletebbre a kialakuló alacsonyszintű rétegfelhőzet teheti borongósabbá az időt, de csapadék nem valószínű, legfeljebb gyenge szitálás, ködszitálás lehet. Helyenként a középső és dunántúli megyékben feltámadhat a szél. Maradnak a 12-17 fokos maximumok.

Szerdán jön az újabb csapadékos nap, reggelre dél felől kezd esni egyre többfelé. Az északkeleti megyék maradhatnak szárazon. Általában mérsékelt marad a légmozgás, néhol lehet élénk széllökés. 10-18 fokig emelkedik a hőmérséklet, a Dunántúl lesz hűvösebb, a Tiszántúl melegebb.

Csütörtökre virradó éjjel még sokfelé eshet, de egyre gyengébb intenzitással. Napközben főleg északon, északkeleten, keleten eshet még gyenge csapadék, nyugatabbra kisüt a nap. Többfelé felélénkül a déli, délkeleti szél. A minimumok a legtöbb helyen kevéssel 10 fok alatt alakulnak, a maximumok 10-15 fok között.

Pénteken és szombaton ismét szárazabb, pár fokkal hűvösebb, de még mindig enyhe időre van kilátás – írja az Időkép.


Kövessen minket Facebookon!