Nem jön fordulat az időjárásban

melegedés, időjárás Fotó: Pixabay

Szép hétvége áll előttünk, enyhe idő, egyre több napsütés lesz jellemző a következő napokban.

Péntekig többször lehet borús időben részünk, kevés csapadék is előfordulhat, reggelente pára- és ködfoltok ronthatják a látási viszonyokat. Ezt követően, a hét utolsó napjain azonban száraz, napos idő ígérkezik, a természetbe vágyók nyugodtan tervezhetnek kirándulást hétvégére. Legfeljebb az élénk, erős délkeleti szél ronthat hő- és komfortérzetünkön.

Csütörtökön eleinte északon, délután már csak keleten eredhet el helyenként az eső. A borús idő véget ér, a nap második felében hosszabb-rövidebb időszakokra mindenütt felszakadozik a felhőzet. A péntek reggelre többfelé kialakuló pára, köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet néhol azonban tartósabban megmaradhat. Északkeleten gyenge eső, szitálás is előfordulhat.

Csütörtökön és pénteken 5-12 fokos minimumokra, 10-17 fokos maximumokra van kilátás, ennél hidegebb napközben csak a felhősebb tájakon lehet.

Hétvégén minimumok és maximumok tekintetében egyaránt 3-4 fokot visszaesik ugyan a hőmérséklet, viszont nem fog esni, többórás napsütésre mindenütt számíthatunk. A délkeleti szél vasárnapig sokfelé élénk, időnként erős lehet – írja az Időkép.


Kövessen minket Facebookon!