Elsőbbségadás elmulasztása vezetett súlyos balesethez

Fotó: Police.hu

Maradandó fogyatékossága lett annak a motorosnak, aki egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfival ütközött össze. A balesetet a gyanú szerint a kerékpáros okozta. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Sarkadon, a Sarkadkeresztúri út, Munkácsy utca és Csillag utca kereszteződésében, 2019. június 30-án 11 óra 30 perc körül összeütközött egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfi és egy motorkerékpáros. A kerékpáros a Csillag utcán érkezett a kereszteződéshez és egyenesen akart áthajtani a Munkácsy utcára, de a tábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a neki balról közeledő motorkerékpárosnak. Behajtott a kereszteződésbe és összeütköztek, a balesetben mindketten súlyosan megsérültek. A motor vezetőjénél az orvosi ellátása során kiderült, hogy maradandó fogyatékossága keletkezett.

hirdetés

A Gyulai Rendőrkapitányság a kerékpár vezetőjét közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az eljárás iratait a napokban továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.

hirdetés