Megjöhet a hidegebb idő december elejére

Télies, borús, hideg idő, fagypont, lehűlés, hűl, fagyosan, hidegrekord, hidegfront, talajmenti, szombat, hidegfront Fotó: Pixabay
Megcsillant a remény, jövő hét péntek-szombat környékén lehűlés érkezhet, akár téliesebbre is fordulhat időjárásunk.

hirdetés

Az október végi néhány napos lehűléstől eltekintve gyakorlatilag október közepe óta az átlagosnál melegebb időjárás jellemzi térségünket. Nem egyszer 10-12 fokkal magasabb hőmérsékleteket tapasztalhattunk, mint amennyit az év ezen időszakában megszokhattunk.

Az enyhe időjárás viszont egyre több modellfutás szerint a végéhez közeledik. Bár még sok a bizonytalanság a számítógépes modellek egyes tagjai között, a valószínűségi előrejelzéseket figyelembe véve jövő hét péntektől határozott lehűlés veheti kezdetét, melynek eredményeként december első napjaira az átlagos közelébe, akár az alá csökkenhet a hőmérséklet. Ez azt jelenti, hogy éjszakánként sokfelé fagyhat, napközben pedig 5 fok közelében alakulhat a csúcshőmérséklet.

hirdetés

Hogy a lehűléshez havazás fog-e társulni, egyelőre szinte még lehetetlen megmondani, az előrejelzések frissülésének függvényében a következő napokban erre a kérdésre is választ kaphatunk – írja az Időkép.

hirdetés