Kétszer jön decemberben a családi pótlék

gyermekvédelmi, családtámogatás, családi, oktatási Fotó: Pixabay

2019-ben is kétszer kapnak a családok családi pótlékot, ennek azonban csak mérsékelten érdemes örülni – számolt be az Mfor.

hirdetés

Nem arról van ugyanis szó, hogy karácsonyi ajándék gyanánt extra juttatásként fizetnék ki, csupán a következő havi utalás időpontját hozzák előre.

Az első alkalommal várhatóan december 2-án fogják utalni az összeget, míg a második kifizetés a portál információ szerint december 19-én lesz majd. Azok, akik készpénzben kapják a juttatást, várhatóan december 3-4-én, illetve december 20-21-én vehetik fel a családi pótlékot.

A családi pótlék alanyi jogon jár, összege 2008. január elseje óta változatlan. A kormány ugyanis 2010 óta nagyon sok féle családtámogatási eszközt vezetett be, a családi pótlék összegét viszont nem emelte, így annak vásárlóértéke drasztikusan csökkent az elmúlt 11 évben.

A családi pótlék összege jelenleg egy gyermek esetén 12.200 forint, amely kicsit magasabb abban az esetben, ha a fiatalkorút egyedülálló szülő neveli. Akkor is több pénz jár, ha a gyerek sérült (tartósan beteg, ill. súlyosan fogyatékos gyermek).

hirdetés