Antonio Ferrari: második otthonom lett Békéscsaba

antonio Fotó: BRSE

A BRSE munkáját harmadik éve segíti Antonio Ferrari. A következő interjúban munkájáról, mindennapjairól mesélt az olasz szakember.

Hogy érzed magad Békéscsabán? Mivel töltöd a szabadidődet?

Attól függetlenül, hogy nem könnyű ilyen távol élni a családomtól, barátaimtól, nagyon jól érzem magam Békéscsabán. Második otthonomként tekintek rá. A szabadidőm nagyrészét rajzolással töltöm. Ez egy olyan szenvedély, amit még a középiskolában kezdtem el és azóta is fontos szerepet tölt be az életemben. Legtöbbször nők és gyermekek arcait rajzolom le. Van olyan alkotás, ami rövid idő alatt megvan, de van olyan is, ami akár hét-nyolc órát is igényel. Ez persze nem azt jelenti, hogy több órán keresztül rajzolok, csak amikor az időm engedi. Az, hogy a rajzolás iránti szeretet honnan jött nem tudom megmondani, de az elején nem örültek neki a tanáraim, mert az iskola padjára rajzoltam ahelyett, hogy figyeltem volna a tananyagra. Emellett szeretek olvasni, valamint zenét hallgatni, amikor rajzolok vagy olvasok.

hirdetés
Miért a röplabda mellett döntöttél?

Hosszú évekig én is röplabdáztam Olaszországban. A sportolás mellett elvégeztem az edzői képzést is. Egy alkalommal aztán egy ismerős keresett meg, akivel a későbbiekben barátság alakult ki, hogy segítsek neki az ő csapatában. Ez egy középszintű, férfi csapat volt, ahol kitanultam a statisztikus szakmát és ezzel a tudással segítettem az együttes munkáját. Ismertem a szabályokat, tudtam mire kell figyelni, mi a fontos, így könnyebb dolgom volt.

Mit csinál egy statisztikus?

Két részből áll a munkám. Az egyik, ami a rövidebb része, az a mérkőzés alatt zajlik, ugyanis kódok segítségével mindent leírok, ami egy-egy találkozó alkalmával a pályán történik. A másik része a következő mérkőzésre való készülés. A soron következő ellenfél kielemzése két vagy akár három mérkőzés alapján, amit aztán az edzők és a játékosok tudnak használni.

Mennyire mozogsz otthonosan a konyhában? Van kedvenc ételed?

Olasz vagyok, még szép, hogy otthonosan mozgok a konyhában! Sokszor főzők. Ha hazamegyek a családomhoz mindig bevásárolok az ottani, igazi olasz tésztából, alapvető élelmiszerekből, hogy aztán itt is el tudjam úgy készíteni, ahogyan azt kell. A kedvenc tésztám a Carbonara, van egy hagyományos római recept, amit gyakran elkészítek. Az első évben, amikor Békéscsabára kerültem, főztem a lányoknak, de meg kell mondanom, hogy nem könnyű egy tucat emberre főzni. Szívesen főznék most is, de eddig nem volt rá időm, remélem hamarosan sort kerítünk rá.

Mennyire szereted a filmeket? Ha van rá időd, mit nézel szívesen?

Nagyon szeretem a Bud Spencer, Terence Hill főszereplésével készült filmeket, a gyerekkoromat idézik. Sokáig nem is tudtam, hogy valójában olaszok. Ismertem az úszó Carlo Pedersoli-t, és ismertem egy színészt, akinek a neve Bud Spencer volt, aztán egyszercsak összeraktam a képet.

Forrás: BRSE