Okosváros alkalmazást vezet be Békés

Fotó: Körös Hírcentrum

Kálmán Tibor, Békés város polgármestere a mai sajtótájékoztató keretében írta alá azt a szerződést, amellyel Békés Város Önkormányzata egy úgynevezett Vezetői Infokommunikációs Rendszer (VIR) programhoz csatlakozik.

A program segítségével a városban élők saját okostelefonjaik segítségével tudják majd az észrevételeiket, bejelentéseiket megtenni a polgármesteri hivatal részére. Kálmán Tibor elmondta: egy nagyon jól használható rendszerről van szó. Az applikáció GPS-es helyzetmeghatározást tesz lehetővé, így például egy kátyú bejelentésekor, annak pontos helyét is meg tudjuk határozni.

hirdetés

A HelpyNet Kft. által fejlesztett és üzemeltetett program több vidéki és Budapesti kerületben is működik. A HelpyNet képviseletében Újvári János elmondta: ez egy folyamatosan fejlődő innovatív rendszer. Fő modulja egy alaposan kidolgozott – okos eszközökre épülő – előre definiált bejelentéstípusok közül választható lakossági panaszkezelő rendszer. Előnye, hogy egyből azokhoz a szervezeti egységekhez fog eljutni a lakosok által tudatni kívánt közterületi panasz, akinek a feladata lesz azt megoldani.

A beérkező jelzések nyomon követhetők. Ha a panasz kezelése megtörtént, az önkormányzat értesítést kap, majd a rendszer automatikusan kiértesíti a lakossági bejelentőket is.

A rendszer egy decemberi tesztidőszakot követően, január 1-jén kerülhet élesítésre. Kiemelték: a személyes bejelentésre természetesen a továbbiakban is lehetőség van, hiszen nem mindenki használ okos eszközöket.