Fontos győzelmet aratott a BRSE az MTK ellen szombaton

brse Fotó: BRSE

Megszerezte a három pontot szombat délután a BRSE Budaörsön. Vasja Samec Lipicer vezetőedző bízik abban, hogy bár nem játszottak magas színvonalon, a lányok ezzel a győzelemmel visszaszerzik az önbizalmukat.

Jól kezdett a Pekárik Esztert nélkülöző Békéscsaba, akinek a helyén Bodovics Hanna kapott lehetőséget. A csabai pontokról Karla Klaric és Barbara Dapic gondoskodtak legfőként, de a sánc is stabil volt ebben a periódusban. Már hat egység is volt a két csapat között, amikor váratlanul megtorpant a BRSE és pillanatok alatt közel került az egyenlítéshez az MTK. Jöttek az időkérések, itt is, ott is. Sikerült megnyugtatnia tanítványait Vasja Samec Lipicer vezetőedzőnek, és a szett végére Petőváry rossz megmozdulása tett pontot.

A Tóth Gábor vezetőedző által remekül felkészített MTK kezdte jobban a 2. játszmát. Hullámzott a csabai csapat teljesítménye. A szép megoldásokat, gyakran bosszantó hibák követték. A játékrész közepére pár pontos előnyt szereztek, de a hajrához érve ismét egyenlítettek a fővárosiak. Drámai végjáték következett, a BRSE ötször is játszmalabdához jutott, mégis az MTK nyerte a játékrészt.

A 3. szettben inkább a küzdelem, mint a magas szintű játék dominált. A hazaiak kerültek lépéselőnybe, de Bodovicsék a játszma közepén fordítottak. Majd lendületbe jött a BRSE, következett egy 6:0-s csabai roham, ami megfordította a játék addigi képét. Innentől már nem remegett meg a kéz, a játszmát Bodnár zárta le.

Dapic pontjai révén szerzett előnyt a 4. játszma elején a Békéscsaba, amelyet tartott is, ellenfele pedig sokáig csak futott az eredmény után. A játszma hajrájában még tett egy utolsó felzárkózási kísérletet az MTK, ám Bodnár sikeres blokkja után, Klaric pontja játszma-, és mérkőzéslabdát ért, majd Kiss rontása győzelmet.

A két csapat vezetőedzője így értékelt:

Tóth Gábor: Jelentős fegyvertény, hogy szettet nyertünk a Békéscsaba ellen. Jelenleg itt tartunk, de ez is nagy dolog. Nem tudtunk ahhoz alkalmazkodni, hogy a Békéscsaba biztonsági játékra váltott, ennek ellenére örülök és büszke vagyok a csapatomra.

Vasja Samec Lipicer: Függetlenül, hogy nem játszottunk magas színvonalon az MTK ellen, nagyon örülök, hogy nyertünk. A második szett nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de aztán újra összerázódnunk. Bízom benne, hogy a mai mérkőzés hozzájárult, hogy a lányok visszaszerezzék az önbizalmukat.

Az eredmény alakulása: 1. szett: 2:8, 5:8, 10:11, 12:15, 15:23. 2. szett: 3:2, 5:9, 10:11, 12:17, 17:18, 22:21, 25:26, 28:27. 3. szett: 5:3, 11:8, 12:15, 13:22. 4. szett: 4:7, 7:12, 11:13, 15:19, 19:20, 21:24.

Forrás: BRSE


Kövessen minket Facebookon!