Nyílt napot tartottak a Keményben

nyílt nap, Kemény Gábor Fotó: Körös Hírcentrum

Változatos programokkal várták az érdeklődőket a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában. 

hirdetés

Mint azt Skultétiné Barna Anita, a tagintézmény igazgatónője elmondta: olyan cégeket, illetve volt tanítványokat hívtak meg, akik a szakmában dolgoznak. Általuk bemutatásra kerül a diákok és a szülők felé, hogy milyen lehetőségeik vannak a végzősöknek. Több felsőoktatási intézmény is megjelent, így például a Gál Ferenc Főiskola, a Kodolányi János Egyetem és a Kecskeméti Egyetem is.

hirdetés

A Kecskeméti Egyetem két kara képviseltette magát, a logisztikai és a járműmérnöki kar. A járműmérnöki kar egy különleges járművet, egy általuk épített gokartot mutattak be a nyílt napon. A rendezvényen a rendőrség is jelen volt, fegyverbemutatót tartottak, illetve az internethasználat veszélyeire hívták fel a figyelmet.

Fotó: Körös Hírcentrum

Egy terepasztal is bemutatásra került az iskolában, ugyanis tavaly elindult a vasúti árufuvarozási ügyintéző képzés és ehhez kapcsolódóan igen nagy az érdeklődés a vasút, illetve a vasúti szakmák iránt.

Érdekességként igazgatónő elmondta: több meghívást kaptak már, nem csak Békéscsabáról, hanem Budapest környékéről is, ahol “Keményesek” dolgoznak, vagy épp vezetnek logisztikai cégeket. Ezekre a helyekre akár tanulmányi kirándulás keretében is ellátogathatnak majd az iskola diákjai.

A 2020/2021-es tanévtől teljesen átalakul a szakképzés, ami természetesen a Kemény Gábort is érinti. Az autószerelő képzés például gépjármű mechatronikai technikus elnevezésre módosul. A tananyagtartalom nem sokban változik, ugyanakkor kicsit több informatikát tanulnak a diákok.

Egyéb szakmai képzésekről az iskola honlapján találhatnak bővebb tájékoztatást.

 

hirdetés