Együtt szállították az embereknek és állatoknak szánt hústerméket

hústerméket Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A NAV munkatársai Békés megyében ellenőrizték azt a különféle hústerméket szállító teherautót, aminek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök Orosházán figyeltek fel egy teherautóra, amit nem találtak az EKÁER-rendszerben annak ellenére, hogy árut szállított. A NAV munkatársai megállították a járművet és ellenőrizték a rakományt.

Az ellenőrzésen a sofőr semmilyen okmányt nem tudott bemutatni a szállítmányról. A raktér átvizsgálásakor kiderült, hogy az egy tonna állati fogyasztásra szánt pulykacsontot és bőrt, valamint selejt (részben tollal, tollrészekkel szennyezett és elszíneződött) pulykacombot együtt szállították az emberi fogyasztásra szánt egy tonna pulykahússal. A törött és koszos szállítórekeszekben a melléktermékek ömlesztve, jelöletlenül hevertek. Míg az élelmiszernek szánt húsok egy részét szintén ömlesztve, másik részüket pedig jelölés nélküli lezáratlan csomagokban tárolták. Az emberi fogyasztásra szánt hústermékek nem rendelkeztek megfelelő címkékkel sem.

A körülmények miatt a pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik a rakomány azonnali megsemmisítését rendelték el – tájékoztatott Jegyinák Attila, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense.


Kövessen minket Facebookon!